06.01.2016  |  Klima, miljø og energi

DI: Danmark har brug for en helt ny miljøpolitik

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmark har brug for en ny og tidssvarende miljø- og ressourcepolitik. Derfor har Dansk Industri fremlagt et forslag til en ny politik på miljø- og ressourceområdet.

- I dag afspejler reguleringerne på miljø- og ressourceområdet desværre gårsdagens problemer. Vores miljølovgivning ville være rigtig god, hvis vi var i 1980’erne, men den passer ikke til nutidens udfordringer. Derfor foreslår vi en helt ny miljø- og ressourcepolitik, siger DI’s direktør Tine Roed.

Konkret peger DI på, at virksomhedernes udledninger er under kontrol, hvorfor fokus skal flyttes til produkternes egenskaber og effekter.

Ligeledes behandler DI’s nye miljø- og ressourcepolitik i høj grad de mange muligheder, som cirkulær økonomi giver. Behovet for at flere virksomheder i højere grad omstiller sig til cirkulær økonomi er meget klart, idet der er en øget befolkningstilvækst og en stadig voksende global middelklasse, der fører til stigende forbrug og produktion, som lægger et stort pres på klodens ressourcer. For nogle virksomheder betyder det voksende pres på ressourcerne øget sårbarhed i forhold til at få adgang til de nødvendige råmaterialer.

- Cirkulær økonomi er en vigtig dagsorden for DI og dansk erhvervsliv, da det kan bidrage til øget effektivitet og bane vej for nye forretningsmuligheder. I sidste ende forudser vi i DI, at cirkulær økonomi kan styrke danske virksomheder på det globale marked, siger Tine Roed.

Hvis cirkulær økonomi skal blive en styrkeposition for danske virksomheder, er det vigtigt, at der kommer ny lovgivning på affaldsområdet.

- Affald er gået fra at være et problem til at være en ressource, der er kamp om som input til ny produktion. Derfor skal affaldet markedsgøres. Kommunernes skal udelukkende koncentrere sig om at føre tilsyn og ikke længere drive affaldsanlæg, siger Tine Roed.

Læs mere om DI’s mål for cirkulær økonomi her:

http://di.dk/Virksomhed/Miljoe/miljoe/Pages/Cirkulaer-oekonomi.aspx

- Med vores miljø- og ressourcepolitik har vi udviklet et samlet svar på, hvad der skal til for at få dansk miljølovgivning ind i det 21. århundrede, siger Tine Roed.

Læs DI’s miljø- og ressourcepolitik her:

http://di.dk/SiteCollectionDocuments/Miljø/Miljø-%20og%20ressourcepolitik/DI's%20miljø-%20og%20ressourcepolitik.pdf

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere