12.08.2016  |  Medarbejder

DI og VFSA går sammen om CSR-konference og prisuddeling

Indhold fra partner Hvad er dette?

PRESSEMEDDELELSE: DI og VFSA holder d. 7. november en CSR-konference og prisuddeling i København, der sætter fokus på virksomheder, der er gode til at integrere nye forretningsmodeller, og som bidrager til FN’s bæredygtighedsmål.

Konferencen vil sætte fokus på den tredobbelte bundlinje: People, Planet og Profit. Herunder særligt, hvad FN’s Bæredygtighedsmål betyder for danske virksomheder. Konkret vil vi på konferencen blandt andet se på, hvordan cirkulære forretningsmodeller kan bidrage til forbedret ressourceanvendelse, samt virksomheders muligheder for at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

”Virksomheder spiller en afgørende rolle for at finde nye løsninger på de udfordringer, som verden står overfor. Det er derfor vigtigt, at vi viser de gode eksempler og løsninger skabt af virksomheder, der skaber nye veje til at opnå FN’s nye Bæredygtighedsmål, som vi har stor fokus på i DI” siger Sara Krüger Falk, chefkonsulent hos DI.

Som afslutning på konferencen uddeler VFSA for 18. gang CSR People Prize til en større og en mindre virksomhed, der udmærker sig ved at tage et stort socialt ansvar. Fx ved at forebygge stress og sygdom på arbejdspladsen, fastholde medarbejdere, der har brug for støtte, eller ved at arbejdsprøve og ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Vigtigt at dele viden og fremhæve de gode historier
”VFSA har uddelt sin pris siden 1998, først som Netværksprisen og siden som CSR People Prize. Mange danskere, flygtninge og indvandrere udgør udsatte grupper, der står uden for arbejdsmarkedet. Det er derfor fortsat vigtigt at fremhæve og blive inspireret af de virksomheder, der går forrest med at tage socialt ansvar. Derfor uddeler vi også prisen i år, og vi er rigtig glade for at kunne koble prisuddelingen til en større CSR-konference, som vi afholder i partnerskab med DI,” siger Sven A. Blomberg, formand for VFSA og viceordførende direktør i Jyske Bank.

Der er endnu åbent for indstillinger til årets udgave af CSR People Prize, og det er også muligt at indstille andre virksomheder til prisen, hvis man kender virksomheder, der fortjener at blive hædret for en god social indsats. Sidste frist for indstillinger er 17. august.

Alle virksomheder – store og små, såvel som offentlige som private – kan komme i betragtning til CSR People Prize, der uddeles i to kategorier:

  • Mindre virksomheder med færre end 100 ansatte
  • Store virksomheder med flere end 100 ansatte

De to prisvindere får overrakt prisen af H.K.H. Prins Joachim, der gennem en lang årrække har været ambassadør for CSR People Prize. Konferencen og prisuddelingen finder sted d. 7. november i år hos DI i København.

Sidste år var det Restaurant Dronning Louise fra Esbjerg, der fik de mindre virksomheders pris, mens dagligvarekæden FAKTA løb med CSR People Prize for virksomheder med over 100 ansatte for deres ”Klar til Start”-initiativ, hvor unge med autisme uddannes og føres i job.

Søg prisen eller giv et skulderklap!
Det er nemt at søge om prisen eller indstille andre virksomheder til prisen. Det foregår via VFSA’s hjemmeside, hvor der blot skal udfyldes et kort elektronisk postkort.

Søg CSR People Prize eller indstil en virksomhed

Mere information

Læs mere om VFSA og CSR People Prize

KONTAKT:

  • Sekretariatsleder Christina Schultz, VFSA: 7221 7483 / cs@vfsa.dk
  • Chefkonsulent Sara Krüger Falk, DI: 3377 3517 / sakf@di.dk

FAKTA OM KONFERENCEN

  • Konferencen afholdes d. 7. november i Dansk Industris hus på Rådhuspladsen
  • Nærmere information om konferencen og tilmelding udsendes i september

FAKTA OM VFSA OG CSR PEOPLE PRIZE:

  • VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar – står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen hos danske virksomheder.
  • VFSA blev oprettet i 1996 og består af en række danske erhvervsledere fra de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren og fungerer som rådgivende organ for ministeren.
  • Med uddelingen af CSR People Prize hylder VFSA de virksomheder, der gør en særlig indsats for ledige på kanten af arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • Med deres historier ønsker VFSA at inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar til gavn for samfundet, virksomhederne og den enkelte.

Sven A. Blomberg, viceordførende direktør i Jyske Bank, er formand for VFSA, mens de øvrige medlemmer tæller ledere fra bl.a. Falck, ISS og Danfoss.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere