11.06.2021  |  Kommunikation

Dit nye brusebad kan give et fattigt barn rene toiletter

For hver gang der sælges et udvalgt Grohe brusesystem ind til 31. august i år bliver der sat penge af til en donation til UNICEF’s "Make a Splash!”-initativ. Ud af 13 lande lægger Danmark sig i selen for at bidrage mest.

Frem til d. 31. august 2021 sætter GROHE i Danmark penge fra til at kunne donere op til 550.000 kr. til UNICEF og "Make a Splash!” – et initiativ, som giver børn i udviklingslande bedre adgang til sanitet og hygiejne. Det er et partnerskab etableret af UNICEF og GROHEs moderselskab, LIXIL i 2018.

Børnenes behov for bedre sanitet er helt reelt, som Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark, forklarer:

”Mangel på rent vand, ordentlige toiletter og hygiejne er med til at bremse udviklingen i rigtig mange lokalsamfund, særligt i flere afrikanske lande. Det går flere steder så hårdt udover børnenes helbred, uddannelse og fremtid, at vand, sanitet og hygiejne i dag er et af UNICEFs vigtigste globale fokusområder. Derfor er vi meget glade for GROHEs ”Make a Splash!”-kampagne,” siger hun.

13 lande – en million Euro
GROHE kører samme kampagne i 13 lande i EU, med realistiske målsætninger for hvert land. I alle land samles pengene ind ved at GROHE donerer en sum hver gang et lokalt valgt produkt købes af en grossist.

For GROHE Danmark er beløbet, der udløses ved salg af brusesystemer eller brusestangssæt til grossister 5 kr. Men ’det kan vi gøre bedre’, har de tilsyneladende sagt til sig selv, for det danske datterselskab har valgt også at lægge 250 kr. til side til donationen, hver gang fire bestemte produkter sælges til private kunder i udvalgte gør-det-selv-butikker og online,

”GROHE er en af verdens førende indenfor sanitetsløsninger, og derfor giver det også rigtig god mening, at vi går forrest i kampen for bedre forhold udsatte steder i verden. At være med til at bidrage og give tilbage er vigtigt for os som virksomhed,” siger Mette Nielsen, Marketingschef, GROHE Danmark.

Målet for den samlede donation fra alle tretten lande ligger i omegnen af 1 million Euro, og vil gå til projekter i Kenya, Tanzania og Etiopien. Tidligere midler fra ”Make a Splash!”-partnerskabet har bidraget til at etablere toilet- og hygiejnefaciliteter samt lære børn og indbyggere i lokalområderne om betydningen af sanitet og hygiejne.

Gode resultater med tilpassede løsninger
GROHEs moderselskab, LIXIL, har indtaget en vigtig rolle for at være med til at imødekomme den stigende efterspørgsel på toiletter og sanitære løsninger i flere af verdens udsatte lande. Blandt andet har LIXIL udviklet toilet- og sanitetsløsninger tilpasset forhold i udviklingslande, der hjælper lokalsamfundene til at forbedre og opretholde ordentlig sanitet og hygiejne. I blandt andet Kenya har indførelsen af disse løsninger desuden sikret både uddannelse og jobs for lokale installatører.

- EHS

--------------

Normalt reklamerer vi ikke på denne måde, men hvis nogle af CSR.dk’s læsere står for at skulle købe et nyt brusesystem, så er det disse modeller, som udløser donationen: GGROHE Vitalio Start System 250 samt GROHE Vitalio System 260 & 310.
 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere