23.05.2014  |  Strategi & ledelse

Ditlev Engel skal stå i spidsen for ny grøn tænketank

Den detroniserede Vestas-direktør Ditlev Engel får nyt job som formand for en tænketank, der skal hjælpe virksomheder med at omstille sig til energieffektiv drift.

Den fyrede Vestas-direktør Ditlev Engel skal være formand for en ny tænketank, der har til formål at hjælpe danske virksomheder med at få økonomisk vækst og en bæredygtig klimaindsats til at gå op i en højere enhed, skriver dagbladet Børsen.

Læs også: Virksomheder får millioner til grøn omstilling

Tænketanken med navnet Big Future 2025 skal guide virksomheder i, hvordan de kan omstille sig til en grøn og bæredygtig drift og samtidig bevare indtjeningen.

”Det handler om at hæve produktiviteten samtidig med, at du forbedrer bæredygtighedsproblematikken”, siger Ditlev Engel til Børsen.  

Over det næste år skal eksempelvis workshops og interviews danne grundlag for en ledelsesguide til virksomhederne.

SE-direktør er bagmand
Det er idémanden bag tænketanken, energiselskabet SE’s adm. direktør Niels Duedahl, der har besluttet at hyre Ditlev Engel som formand.

”Vi analyserede det grundigt, og kom frem til, at vi havde brug for et stort navn. Ditlev Engel er en foregangsmand på området, uanset hvordan han endte sit sidste job”, siger Niels Duedahl til Børsen.  

Niels Duedahl har høje forventninger til tænketankens formåen:

”Hvis det bare bliver fed snak, så har vi ikke løst opgaven. Der skal komme værktøjer ud af det her, som kan gøre en forskel, og som kan implementeres direkte”, siger han til dagbladet.

Læs også: Niels Duedahl, SE, kåret som årets leder

Med i tænketanken er desuden de adm. direktører Henrik Heideby, PFA Pension, Peter Høgsted, Coop og Christian Stadil, Hummel.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere