27.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Dong beholder olie og gas, men vil stadig satse grønt

På grund af de faldende oliepriser har Dong Energy opgivet at sælge sin olie- og gasforretning. I stedet nedskriver koncernen værdien af divisionen med 16 mia. kr.

I september 2015 meldte Dong Energy sine planer om en børsintroduktion ud til omverdenen og i den forbindelse meddelte selskabet desuden, at man ville gennemføre ”et strategisk review” af sin Exploration & Production (E&P)-forretningen, der er selskabets olie- og gasdivision. Formålet med ’eftersynet’ var formentlig et salg, men det har man nu været tvunget til at droppe på grund af de faldende oliepriser.

”I lighed med resten af olieindustrien skal E&P forretningen tilpasses til det betydelige fald i olie- og gaspriserne. Der bliver arbejdet på initiativer, der skal mindske risici i E&P’s portefølje og fokusere på at styrke værdiskabelsen i den nye markedsrealitet”, hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Læs også: Dong bliver eneejer af gigantisk britisk havvindmølleprojekt

De faldende priser – pt. omkring 30 dollar pr. tønde sammenlignet med det dobbelte sidste sommer – er den centrale årsag til den massive nedskrivning af på 16 milliarder kroner af E&P-forretningens bogførte værdi, som Dong har måttet foretage.

Det er dog ikke noget, der afholder Dong Energy fra understrege sine ambitioner om at fortsat at fastholde sine grønne målsætninger. Dele af omsætningen i E&P vil således fremover blive dirigeret over i koncernens investeringer i vedvarende energi. I den forbindelse bekræfter Dong sit mål om at ”… opbygge et grønt energiselskab i verdensklasse med afsæt i førende kompetencer inden for havvind, bioenergi og grønne distributions- og kundeløsninger”.

Dong Energy har omkring 6.700 medarbejder og omsatte i 2014 for sammenlagt 67 mia. kr.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere