07.04.2016  |  Klima, miljø og energi

DONG Energy’s grønne kurs gør markant indhug i Danmarks CO2-regnskab

Indhold fra partner Hvad er dette?

DONG Energy bliver grønnere, men hvor meget betyder virksomhedens grønne omstilling rent faktisk for Danmarks samlede CO2-regnskab? Svaret findes i DONG Energy’s nyeste bæredygtighedsrapport.

Energisektoren står for omkring en tredjedel af verdens CO2-udledning. Det betyder, at landenes akutte behov for at bekæmpe klimaforandringerne hænger tæt sammen med energiselskabernes evne til at omstille fra sort til grøn energi. Eller sagt på en anden måde; når energiselskaberne skærer i deres CO2-udledning, så batter det i landenes CO2-regnskab.

Denne logik gælder også for DONG Energy, og i virksomhedens bæredygtighedsrapport for 2015 kan man læse, hvordan Danmarks største energivirksomhed påvirker landets CO2-regnskab. I 2014 udledte Danmark 36% mindre CO2 end i år 2006, og DONG Energy stod bag mere end halvdelen af denne reduktion.

Mindre kul og mere havvind
DONG Energy har fået sin CO2-udledning ned ved at udskifte kul med bæredygtig biomasse på kraftværkerne samt ved at tage en række kulkraftværker ud af produktion. Fra 2006 til 2015 blev kulforbruget reduceret med næsten 75 %. Dertil kommer, at DONG Energy bygger havmølleparker, der producerer grøn strøm til millioner af europæere.

I 2015 udledte DONG Energy 48 % mindre CO2 end i 2006, og i 2020 skal tallet nå op på 60 %.

”De menneskelige og finansielle omkostninger ved CO2-udledning er allerede alvorlige. Det er nødvendigt med handling, innovation og skalérbare løsninger. Det vil vi gerne bidrage til,” forklarer CEO Henrik Poulsen i bæredygtighedsrapporten.

Du kan læse mere om DONG Energy’s grønne omstilling i bæredygtighedsrapporten 2015

Tags: Ørsted

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere