22.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Dong får grønt lys til del to af britisk havmøllepark

Dong Energy har fået tilladelse til at opføre havmølleparken Hornsea Project Two. Parken vil kunne levere elektricitet til millioner af britiske husstande.

Havmølleparken Hornsea Project Two bliver nu en realitet. Det sker efter, at Storbritanniens energiminister, Greg Clark, har givet Dong Energy en byggetilladelse.

Læs også: Dong bliver eneejer af gigantisk britisk havmølleprojekt

Den nye park skal opføres 89 kilometer ud for Yorkshires kyst, den får en kapacitet på op til 1,8 gigawatt (GW) og vil bestå af op til 300 vindmøller.

Alt dette vil munde ud i elektricitet til 1,6 millioner britiske husstande årligt.

Udviklingsmulighed inden for havvind
Byggetilladelsen, den såkaldte Development Consent Order (DCO), er blevet godkendt af Greg Clark, der er medlem af det britiske parlament, på anbefaling af det britiske byggeinspektorat.

Byggetilladelsen dækker hele projektet – herunder vindmøller, fundamenter, transformerstationer til havs og på land samt forbindelseskabler og transmissionskabler.

Læs også: Briter skærer i stort havvindmølleprojekt

”Hornsea Project Two giver os endnu en spændende udviklingsmulighed inden for havvind. Et projekt af denne størrelse vil understøtte vores bestræbelser på fortsat at reducere prisen på energi fra havmøller og demonstrere vores engagement i Storbritannien”, siger Brent Cheshire, der er landedirektør for Storbritannien i Dong Energy.

Offshore vindenergi
Vindmølleparken vil ifølge gov.uk skabe op til 1.960 byggerirelaterede arbejdspladser samt 580 drifts- og vedligeholdelsesjob.

Den britiske regering afsætter desuden store summer til vedvarende elproduktion, og forventningen er, at der skal være installeret 10 GW offshore vindenergi ved udgangen af dette årti.

Hornsea Project Two er anden del af i alt tre etager, som Dong har alle rettighederne til. Projektet bliver udviklet af Smart Wind, der er ejet af det danske energiselskab. 

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere