10.10.2013  |  Klima, miljø og energi

Egetæpper er den mest certificerede tæppeproducent i verden

Egetæpper præsenterer sine Pure Respect-målsætninger på Building Green-messen i disse dage. Hvis du spørger tæppeproducenten, er CSR konstant at sætte nye mål og at forpligte sig gennem certificeringer.

I disse dage kan du finde egetæpper på byggemessen Building Green. Her præsenterer tæppeproducenten sine Pure Respect-målsætninger inden for CSR. Ege har mere end 20 certificeringer og er dermed den mest certificerede tæppeproducent i verden.

Læs også: 30 procent flere besøgte Building Green 

Med så mange forskellige certificeringer er det med at holde tungen lige i munden og øjnene rettet mod målet. Men når det kommer til miljøarbejdet, så når man ifølge tæppeproducenten aldrig helt i mål. Ege er nemlig den eneste Emas-certificerede tæppeproducent i verden, og med Emas kræves det, at ege hele tiden forbedrer sine miljømæssige tiltag.

Det vil sige, at koncernen har forpligtet sig til konstant at sætte nye mål og dermed løbende forbedre sig på miljømæssige problemstillinger. Blandt andet har ege siden 2007 reduceret vandforbruget med 25 procent og energiforbruget med 21procent som følge af denne certificering. 

Satser stort i fremtiden
Allerede nu er ege miljømæssigt med fremme, men det er ikke nok for den midtjyske tæppeproducent, som sætter sig ambitiøse mål for fremtiden. Blandt andet ønsker ege at øge forbruget af fornybar energi fra de nuværende 70 procent til 100 procent inden 2020, ligesom koncernen har sat sig som mål at mindske CO2-udslippet med 50 procent indenfor samme tidsperiode. Ligeledes har ege en ambition om at opnå en Cradle to Cradle-certificering på alle tæppefliser og samtlige Ecoline produkter inden 2020.

Building Green messen kører frem til kl. 17.00 i eftermiddag.

-MH

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere