27.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Eksperter til regeringen: Klimaløsninger bør ikke sektoropdeles

Når politikerne skal til at forhandle klimaløsninger, sker det gradvist og opdelt i sektorer. Det er den forkerte rækkefølge at gøre det i, mener eksperter.

Klimarådet og regeringens 13 klimapartnerskaber er ved at være færdige med at udarbejde deres forslag til regeringen, og det betyder, at politikerne på baggrund af forslagene skal til at lave en klimahandlingsplan.

Læs også: Klimapartnerskabernes anbefalinger: Mange gode ideer, men ikke de mest effektive

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den foreløbige klimahandlingsplan for 2020 skal omfatte sektorstrategier fra landbrug, transport, energi, byggeri og industri.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) forsikrer, at man på trods af den nuværende corona-situation vil forsøge at fortsætte forhandlingerne i videst omfang muligt.

En række klimaeksperter peger nu på, at klimaudfordringen ikke bør løses en sektor ad gangen til at starte med, men at der først skal forhandles tværgående løsninger, da mange af sektorerne er afhængige af hinanden.

Fokus på tværgående løsninger
”Jeg vil foreslå regeringen og dens eksperter at have en overordnet masterplan på plads, inden man går i gang med at forhandle med sektorerne. En plan, hvor man har fokus på, hvilke teknologier der skal bidrage med hvad i energisystemet – herunder hvor meget biomasse vi vil bruge – og hvordan man kan integrere el, varme og transport så meget som muligt”, siger professor i energiplanlægning Henrik Lund til ingeniøren.dk.

Også Christian Ibsen, direktør i den grønne tænketank Concito, mener, at det er vigtigt at starte med at holde fokus på tværgående løsninger.

For eksempel skal mange af sektorerne bruge den samme overskydende vindkraft.

Læs også: Små og mellemstore virksomheder skal ind i klimakampen

”Tværgående elementer kunne for eksempel være: Hvor hurtigt kan vi udvikle og udrulle CCS-løsninger, hvor meget biomasse kan vi klimamæssigt bruge, og hvordan skal vi prioritere den, og hvordan skal den vedvarende energi og elsystemet udbygges – og så kan man med de ting aftalt færdiggøre sektoraftalerne”, siger han til ingeniøren.dk.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere