27.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Små og mellemstore virksomheder skal ind i klimakampen

Hvis de ambitiøse klimamål skal opnås, må landets små og mellemstore virksomheder hjælpe til med den grønne omstilling. Desværre mangler de stadig viden, rådgivning og kundeopbakning.

Regeringen får ikke succes med sine klimamål, hvis ikke landets små og mellemstore virksomheder, SMV’erne, er med på omstillingen, mener interesseorganisationen SMVdanmark.

Læs også: Grøn omstilling: Virksomheder hjælper, ansvaret er politisk

De mindre selskaber udgør 99 procent af de 300.000 danske virksomheder, og derfor er det kun naturligt, at SMVdanmark er med, når der skal findes løsninger.

SMVdanmark deltager i regeringens klimapartnerskaber for ”byggeri”, ”handel” og ”service, it og rådgivning”. Her vil medlemsvirksomhederne nu få mulighed for at byde ind med deres gode idéer og erfaringer.

”Vi er glade for at være med i regeringens klimapartnerskaber, fordi vi på den måde kan sikre, at de tiltag, der kommer ud af det, også kan virke i hverdagen”, siger administrerende direktør for SMVdanmark, Ane Buch.

”Af samme grund er vi allerede i gang med en proces, hvor vi høster virksomhedernes egne grønne idéer og erfaringer med omstillingen, så vi kan bringe dem videre”, tilføjer hun.

Ane Buch erfarer, at virksomhederne i høj grad er klar på omstillingen, og at mange af dem allerede er i gang med forskellige grønne tiltag. Udfordringen er dog, at mange virksomheder mangler viden, finansiering og kunder, der efterspørger de klimavenlige løsninger.

Læs også: Regeringen: Partnerskaber skal sætte gang i CO2-reduktioner

”Der et åbent vindue i forhold til at få SMV’erne med, men de mangler viden og rådgivning, og så er der en sund skepsis overfor, om kunderne i sidste ende vægter bæredygtighed over pris”, siger Ane Buch.

- SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere