06.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Eksport af miljøvenlige varer og tjenester stiger

I 2017 eksporterede danske firmaer grønne varer og tjenester for omtrent 81 milliarder kroner, en klar stigning i forhold til tidligere.

Danske virksomheders eksport af miljøvenlige varer og tjenester stiger. I 2017 kom eksportindtjening op på omkring 81 milliarder kroner, som er cirka fem mia. kroner mere end i 2016, ifølge tal fra Danmarks Statistik. De grønne varer og tjenester udgjorde syv procent af den samlede eksport i 2017, med stor vægt af energi-, vand- og affaldsydelser.

Læs også: Nu åbner regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Industrien stod for over 80 procent af den grønne eksport. Ud af de cirka 81 mia. eksport kroner kom 70 mia. kroner fra industriens eksport, fem mia. kroner fra videnservice, fire mia. kroner fra renovation og genbrug samt to mia. kroner fra andre brancher.

Fordeling af eksporten
Hovedparten af den miljørigtige eksport kom fra ’produktion af fornybar energi’ som udgjorde 51 mia. kroner i 2017. Herunder udgjorde vindmøller den største andel i denne kategori, men udstyr til energiproduktion af affald, biomasse og biogas indgår også.

Næstefter kom ’reduceret energi- og varmeforbrug’ med 11 mia. kroner indtjent på eksport, hvor bl.a. varmeisolering og energieffektive teknologier indgår.

Læs også: Nyt kommunalt partnerskab vil vise vejen mod det cirkulære gennembrud

Kategorien ’affaldshåndtering og genindvinding’ tager den tredjestørste andel med fem mia. kroner. Heri er det både teknologier og affald, der eksporteres med det formål at genindvinde materialerne. Også spildevand og vandbesparelser fylder meget med mere end fire mia. kroner, hvilket er en mia. mere end i 2016.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere