15.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Elektriske fragtcykler indtager norske byer

Flere norske centrumområder bliver bilfrie, men ved hjælp af pedaldrevne el-trailere kan varetransporten stadig nå frem. DB Schenker og DHL Express er i gang.

Snart vil elektriske ladcykler erstatte flere last- og varebiler i norske centrumsområder, skriver Norsk elbilforening.

DHL Express har allerede haft et par eksemplarer af det elektriske, danske køretøj IEV i drift i Oslo siden juni sidste år, og tidligere i år begyndte transport-konkurrenten DB Schenker så at bruge de eldrevne køretøjer.

Læs også: DHL: Fragtcykler skal sikre hurtig og klimavenlig levering

Cyklen, som DB Schenker bruger, bliver produceret af svenske Velove Bikes under navnet Armadillo, og kan beskrives som en slags kombination af gokart, varebil, semitrailer og cykel - hjulpet af elektricitet.

Den kan laste op til 300 kilo gods, hvilket ifølge DB Schenker har stor betydning, da flere centrumgader i Norge allerede er, eller vil blive, bilfrie.

Desuden har selskabet et ambitiøst mål om reducere sit CO2-udslip med 100 procent fra egen varelevering i norske byer i 2020. Og det kan det miljøvenlige køretøj hjælpe med at indfri.

”Det er helt klart realistisk. Vi er også i tæt dialog med bilbranchen, og der kommer mange spændende produkter på markedet i 2019 og 2020. Og allerede i oktober leverer VW en større el-varebil, e-crafter”, påpeger Lars Sveen, distributionsansvarlig i DB Schenker.

Cykler som supplement
Lars Sveen understreger, at selvom det nye alternativ til varebilen vil blive afgørende i bilfrie zoner, vil DB Schenker overordnet benytte sig af el-varebiler for at nå klimamålet.

”Cyklerne skal være et supplement i de større byer, hvor det er vanskeligt at komme frem med elbil”, siger han til elbil.no.

Hos DHL Express har man også lavet et indkøb af den svenske Armadillo-cykel som tillæg til IEV-cyklerne.

Læs også: Schenker sænker CO2-udledningen

”Vi har bestilt seks cykler nu. To til Oslo og én hver til henholdsvis Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand”, fortæller Jørn Kveseth, der har ansvaret for elcykelsatsningen i DHL.

- JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere