30.03.2021 | Medarbejder
Elever får ansvar – og fastansættelse
Indhold fra partner Hvad er dette?
Lemvigh-Müller er ikke bare med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Stål- og teknikgrossistens elevprogram, som hvert år optager 30-40 unge mennesker, stiler mod, at eleverne skal ansættes efter endt uddannelse.
Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden. Derfor har virksomheder, som benytter faglært arbejdskraft et særligt ansvar for at tage elever ind. Det er et ansvar, som Lemvigh-Müller tager alvorligt.
Hvert år optager stål- og teknikgrossisten et nyt hold elever. Et stort hold! Faktisk dobbelt så mange som virksomheden efter loven er forpligtet til.
I 2020 optog Lemvigh-Müller 32 elever, og der er i 2021 en forventning om at ansætte 35-40 elever.
Fastholder størstedelen af udlærte elever
Udgangspunktet for Lemvigh-Müllers elevprogrammer er, at det skal resultere i en ansættelse. Og dén intention går hånd i hånd med praksis. Virksomheden ansætter nemlig størstedelen af eleverne, i både faste og tidsbegrænsede stillinger, når de har fuldført deres uddannelsesforløb.
Stort ansvar og del af noget større
Hos Lemvigh-Müller er der fokus på at give eleverne et stort ansvar tidligt i forløbet. Så alle deres talenter og faglighed for alvor kan komme i spil, og de kan vokse med opgaven – og ind i en fremtidig fast stilling.
"Det handler også om, at eleverne kan føle, at de er en del af noget større, og at de i høj grad også kan bidrage med noget værdifuldt," siger HR-Partner i Lemvigh-Müller, Lene Brønnum Henriksen.
Hun fortæller, at eleverne er meget hurtige til at gribe 'ansvarsbolden', og siger:
"Det er altid med gå-på-mod og en stor lyst til at lære og udvikle sig. De finder hurtigt ud af, at de er fagligt dygtige, og bliver stolte over, at de kan anvende det, de har lært i praksis."
Plads til udvikling
At der er udfordringer og plads til at udvikle sig, er også noget, en tidligere elev fremhæver som det, der gjorde elevtiden til noget særligt:
"Jeg blev udfordret på erhvervsmæssige ting, som jeg normalt ikke ville opleve i skolen. Det bedste ved at være elev hos Lemvigh-Müller var, at jeg kunne arbejde, mens jeg lærte noget. Og det blev ikke forventet, at jeg skulle kunne alt fra starten," fortæller Nathalie Granild Sørensen, tidligere elev, nu sælger i Lemvigh-Müllers afdeling i Gladsaxe.
Læs mere om Lemvigh-Müllers elevprogram på grossistens hjemmeside lemu.dk.
Medarbejder

Jagten på det rette job: Nu er arbejdsglæden der hver dag
Det kan være svært at finde lige præcis det job, der passer til én. Men det kan lade sig gøre, også selvom man er tæt på pensionen. Joan Tornbjerg startede i virksomhedspraktik hos Lemvigh-Müller, og nu er hun fast vikar.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Lemvigh-Müller opruster med ny bæredygtighedschef
Bæredygtighed er på den strategiske agenda hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller og rykker med ansættelsen af en ny Head of Sustainability helt tæt på forretningen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Butik fik vokseværk – og brugte mindre el og varme
Sidste år blev Lemvigh-Müllers håndværkerbutik i Køge opgraderet. Selvom butikken er vokset til dobbelt størrelse, er både el- og varmeforbruget faldet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Sådan har Lemvigh-Müller taget ansvar
Der er skabt flotte resultater på CSR-området hos Lemvigh-Müller, der bl.a. har sat fart under grønne vareleverancer, og som med sit fokus på at skabe en konstant lærende sikkerhedskultur har reduceret antallet af arbejdsulykker til et minimum.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Grønnere levering til håndværkere i hovedstadsområdet
Lemvigh-Müller har sat fuldt tryk på grøn varelevering, og mere end halvdelen af virksomhedens ekspresleveringer til håndværkere i København bliver nu leveret med el-biler.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Lemvigh-Müller tager klimakvantespring på grøn distribution
Danmarks største stål- og teknikgrossist og logistikgiganten DSV sætter fart under den grønne omstilling på vejene med en aftale om at udskifte ca. 1.700.000 liter traditionelt brændstof med klimavenlig HVO100-biodiesel.
Indhold fra partner