30.03.2021  |  Medarbejder

Elever får ansvar – og fastansættelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lemvigh-Müller er ikke bare med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Stål- og teknikgrossistens elevprogram, som hvert år optager 30-40 unge mennesker, stiler mod, at eleverne skal ansættes efter endt uddannelse.

Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden. Derfor har virksomheder, som benytter faglært arbejdskraft et særligt ansvar for at tage elever ind. Det er et ansvar, som Lemvigh-Müller tager alvorligt.  

Hvert år optager stål- og teknikgrossisten et nyt hold elever. Et stort hold! Faktisk dobbelt så mange som virksomheden efter loven er forpligtet til.  

I 2020 optog Lemvigh-Müller 32 elever, og der er i 2021 en forventning om at ansætte 35-40 elever. 

Fastholder størstedelen af udlærte elever 

Udgangspunktet for Lemvigh-Müllers elevprogrammer er, at det skal resultere i en ansættelse. Og dén intention går hånd i hånd med praksis. Virksomheden ansætter nemlig størstedelen af eleverne, i både faste og tidsbegrænsede stillinger, når de har fuldført deres uddannelsesforløb.  

Stort ansvar og del af noget større

Hos Lemvigh-Müller er der fokus på at give eleverne et stort ansvar tidligt i forløbet. Så alle deres talenter og faglighed for alvor kan komme i spil, og de kan vokse med opgaven – og ind i en fremtidig fast stilling. 

"Det handler også om, at eleverne kan føle, at de er en del af noget større, og at de i høj grad også kan bidrage med noget værdifuldt," siger HR-Partner i Lemvigh-Müller, Lene Brønnum Henriksen.

Hun fortæller, at eleverne er meget hurtige til at gribe 'ansvarsbolden', og siger:

"Det er altid med gå-på-mod og en stor lyst til at lære og udvikle sig. De finder hurtigt ud af, at de er fagligt dygtige, og bliver stolte over, at de kan anvende det, de har lært i praksis."

Plads til udvikling

At der er udfordringer og plads til at udvikle sig, er også noget, en tidligere elev fremhæver som det, der gjorde elevtiden til noget særligt: 

"Jeg blev udfordret på erhvervsmæssige ting, som jeg normalt ikke ville opleve i skolen. Det bedste ved at være elev hos Lemvigh-Müller var, at jeg kunne arbejde, mens jeg lærte noget. Og det blev ikke forventet, at jeg skulle kunne alt fra starten," fortæller Nathalie Granild Sørensen, tidligere elev, nu sælger i Lemvigh-Müllers afdeling i Gladsaxe. 

Læs mere om Lemvigh-Müllers elevprogram på grossistens hjemmeside lemu.dk.

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere