02.03.2022  |  Medarbejder

Elis’ nye ledere træder ind i en kultur, hvor alle udvikler sig sammen

Indhold fra partner Hvad er dette?

For at du kan lede hele mennesker, må du være et helt menneske selv – så du kan rumme og imødekomme medarbejdernes behov og forskelligheder. Derfor bliver Elis’ (tidl. Berendsen) nye ledere del af en kultur med kontinuerligt fokus på personlig udvikling.

De fleste har set jobopslagene, hvor virksomheder søger ledere til stillinger med ”udviklingsmuligheder” – og når lederne så bliver ansat, får de tilbudt sporadiske inspirationskurser i f.eks. innovationsledelse, forandringsledelse eller Lean-ledelse… uden blik for den enkelte leders personlighed. Men Elis stræber efter at møde alle ledere med forståelse og respekt for de hele mennesker, som de er, og derfra hjælpe dem videre. Elis’ Leder DNA-uddannelse skal sikre, at alle Elis’ ledere bliver mere bevidste om deres alsidige menneskelige kvaliteter, så de kan drive medarbejdernes trivsel ud fra virksomhedens fælles værdier og 6 lederkompetencer: Empatisk, Anerkendende, Nysgerrig, Proaktiv, Vedholdende og Helhedsorienteret. Og jobkandidater skal ligesom Elis’ nuværende ledere tage en personlighedsanalyse, som afdækker deres naturlige styrker og potentiale.

”At vi har dygtige og empatiske ledere er essentielt for medarbejdernes trivsel, og derfor er de personlighedsanalyser, vi bruger i Leder DNA-uddannelsen, også en del af vores rekruttering. Ved jobsamtalen har vi en nøgtern og nuanceret dialog med nye ledere om, hvor de ligger højt og lavt indenfor de 6 lederkompetencer, og hvordan de menneskeligt passer ind i teamet eller bidrager med diversitet. Når lederne starter hos os, kommer de hurtigt på Leder DNA-uddannelsen, hvor de kan videreudvikle deres naturlige potentiale – og de bliver sat i fortrolige læringsteams med andre Elis-ledere, der har modsatte personlighedsprofiler end dem, så de også udenfor uddannelsen kan sparre og trække på hinandens styrker”, siger Elis’ HR-direktør Natja Aaberg Hornsbæk.

”Jeg har fået øjnene op for kompetencer, som jeg slet ikke vidste, at jeg havde”
Maja Bjerregaard blev ansat som produktionsleder i Elis’ vaskeri i Kolding for ca. 5 måneder siden – og som hun fortæller, har hun lige fra starten mærket fokusset på de menneskelige lederkvaliteter:

”Jeg blev allerede klogere på mig selv under 2. jobsamtale, hvor HR var med, og vi talte åbent om mine styrker og udviklingsmuligheder ud fra min personlighedsanalyse – og jeg synes, det er super godt, at Elis går så grundigt til værks for at sikre, at vi ledere kan supplere hinanden med de kompetencer, vi hver især har. I den korte tid, jeg har været ansat hos Elis, har jeg brugt mere tid på uddannelse, end jeg har gjort i nogen af mine tidligere jobs. Jeg har været på første modul af Leder DNA-uddannelsen, hvor jeg har fået et spændende indblik i mig selv – og jeg har fået øjnene op for kompetencer, som jeg slet ikke vidste, at jeg havde… det er virkelig et boost! Elis’ tilgang til udvikling viser, at de er oprigtigt nysgerrige på at lære os at kende på en måde, hvor vi ikke skal strømlines, men det derimod bliver favnet, at vi er forskellige”, siger Maja Bjerregaard og fortsætter:

”At Elis også lægger vægt på, at vi ledere har forståelse for medarbejderne, oplevede jeg allerede under mit lange introforløb, hvor jeg skulle prøve at stå ved alle vaskeriets maskiner og ud at køre med vores chauffører, så jeg fik indsigt i medarbejdernes hverdag og udfordringer. Og det er absolut en fordel for mig at være leder et sted, hvor man ser medarbejderne som værdifulde og ikke bare brikker, du skal flytte rundt – for jeg er jo intet uden dem! Jeg tror meget på Elis’ moderne tilgang til ledelse, der handler om at inspirere og skabe lyst til at arbejde – og at imødekomme medarbejderne ud fra deres behov, og hvordan de er som mennesker”.

Alle Elis’ ca. 140 ledere fra direktionen til teamlederne har gennemført Leder DNA-uddannelsen, så udviklingen understøttes på tværs af organisationen og kan mærkes af medarbejderne – læs mere her

”Her er det mennesker og ikke vaskerør, som er virksomhedens største aktiv”
Michael Steffen blev også ansat hos Elis for ca. 5 måneder siden som afdelingschef i Kjellerup/Varde. Inden opstarten fik han adgang til Elis’ interne kommunikations-app: ”InTouch”, som sikrer, at Elis’ over 1.300 medarbejdere via mobilen er forbundet med hinanden og dét, der sker i virksomheden.

”På InTouch kunne jeg læse om Elis’ store fokus på medarbejdertilfredshed, personlighedsanalyser og Leder DNA, og jeg tænkte: ”Dét er godt nok ambitiøst”. Da jeg startede, blev jeg hurtigt bekræftet i, at her er det mennesker og ikke vaskerør, som er virksomhedens største aktiv. Jeg har aldrig mødt nogen hos Elis, der ikke har åbnet armene og fundet tid til at hjælpe mig videre, når jeg har bedt om det her i starten – og sådan er det på alle niveauer af virksomheden, også på direktionsgangen”, siger Michael Steffen og fortsætter:

”Ligesom Maja har jeg været på første modul af Leder DNA-uddannelsen, hvor alle på holdet var nyansatte. Her lærte vi bl.a. om, hvordan vores forskelligheder er en styrke, hvis vi bruger hinanden rigtigt. Og HR satte rammerne for, at jeg kom i et læringsteam med andre afdelingschefer, som jeg skal mødes med i næste uge, så vi sammen kan følge op på, hvordan det er gået for os med at praktisere Leder DNA-værdierne siden sidst. Det er fantastisk, at jeg allerede har fået et netværk, som jeg trygt kan række ud til, når jeg har brug for feedback på problemstillinger i hverdagen. At starte hos Elis og opleve, hvordan værdierne virkelig lever, har været overvældende på en positiv måde”.

I InTouch-appen får alle Elis’ nyansatte et individualiseret velkomstforløb, som bringer dem tættere på virksomhedens fællesskab og kultur – læs mere her

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere