04.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Elon Musk: Menneskeheden er i gang med historiens dummeste eksperiment

Tesla-bagmanden og iværksætteren Elon Musk mener, at menneskets fortsatte storforbrug af fossile brændstoffer er et eksperiment, der er dømt til at fejle.

"”Vi løber jo alligevel tør på et tidspunkt, hvorfor insisterer vi så på det her skøre eksperiment, for at se hvor slemt det bliver?”"

Sådan spørger teknologiiværksætteren, stifteren af PayPal, Tesla og rumprogrammet SpaceX, den sydafrikansk/amerikanske milliardær, Elon Musk, i et interview med techinsider.io.

Læs også: Lys fremtid for elbiler i Danmark

I hans øjne er menneskehedens fortsatte holden fast i fossile brændstoffer som olie, kul og gas en fuldstændig forfejlet strategi, fordi vi ved, at vi ikke alene løber tør inden for en forholdsvis overskuelig fremtid, men også fordi vi forurener vores miljø og atmosfære med voldsomme klimaforandringer til følge.

"”Jo mere den kemiske sammensætning af verdenshavene og atmosfæren forandrer sig på grund af øget CO2-udslip, jo større bliver den langsigtede effekt. Det er givet, at vi løber tør alligevel, så hvorfor fortsætter vi det her skøre eksperiment, for at se hvor slemt det bliver? Vi ved at det som minimum er lidt slemt, og der er overvældende videnskabelig enighed om, at det bliver virkelig slemt",” siger Musk.

Han peger på data fra energiselskabet BP, der forudser at vi vil løbe tør for olie i 2067, naturgas i 2069 og kul i 2121. Og så kan det godt være, at vi finder flere reserver på mere og mere svært tilgængelige steder på jorden, men det vil blive dyrere og mere risikabelt for både mennesker og miljø at hente op – og vi vil løbe tør under alle omstændigheder.

Læs også: Menneskehedens ressourcekvote er opbrugt – for i år

Men Musks hovedfokus er faktisk ikke på ressourceudtømningen, men snarere på de konsekvenser brugen af ikke-vedvarende energikilder for vores klima. Derfor handler det i hans øjne om at få verden til at stoppe det her ”dumme, geofysiske eksperiment, inden vi når til et punkt, hvor vi ikke kan forudse konsekvenserne”, som han siger.

"Vi skal ind i den næste æra for brændstoffer, nemlig den for vedvarende energi", slutter han.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere