06.05.2021  |  Samfund

Emborg: Mangfoldighed er også alder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ligestilling er en meget vigtig del af debatten om mangfoldighed og inklusion, men debatten handler fx også om aldersdiskrimination og social baggrund. Vi skal se mere holistisk på begrebet inklusion, mener Torben Emborg, nordisk chef for Nestlé.

“Ligestilling er en meget vigtig del af debatten om mangfoldighed og inklusion. Derfor har vi Nestlé Danmark lige mange mænd og kvinder på alle ledelsesniveauer. Men vi skal i Danmark som land betragtet også blive bedre til at tænke de to områder mere holistisk – at indtænke fx social baggrund og alder, for det er bestemt også er en del af at være mangfoldig og inkluderende.”

Det sagde Torben Emborg, nordisk chef for Nestlé, da han 5. maj var en af talerne på den store virtuelle konference Womenomics 2021. Konferencen, der hvert år arrangeres af Above & Beyond Group for især at fremme kvinders muligheder, blev kraftfuldt åbnet af Above & Beyond Groups adm. direktør, Tine Arentsen Willumsen, og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, og den tiltrak over 1.000 deltagere fra hele verden.

Torben Emborg uddybede, at en virksomhed ikke skal arbejde med ligestilling alene for ligestillingens skyld. Der skal være et dybere ’why’ for, at bl.a. ligestillingen og mangfoldigheden kommer til at virke:

”Jo mere mangfoldig en virksomhed er, jo bedre forretningsbeslutninger tager den, fordi man på den måde får flere aspekter med i beslutningsprocessen. Dermed kan man beslutte mere præcist, og det er en hovedårsag til, at en virksomhed så vidt muligt skal afspejle en befolknings sammensætning – også på lederplan.”

Alder er en væsentlig – og overset – del af mangfoldighed, pointerede han:

”Vi arbejder længere og længere i vores arbejdsliv, og så er det for alle parter – mennesker, virksomheder og samfund – ikke levedygtigt, at mennesker over 50 år mister jobbet og ofte har svært ved at komme ind igen. Vi skal tage debatten om aldersdiskrimination i Danmark og erkende, at det at være 50+ i dag ikke er det samme, som det var at være 50+ i 1990. Der er meget mere fart og innovation på arbejdspladserne i dag, og det gælder både unge som 50+, at man skal følge med. Og det er så klart også mit indtryk, at alle aldersgrupper i dag følger med tiden og er innovative,” fortsatte Torben Emborg.

Han pegede på, at aldersdiskrimination ikke kun drejer sig om 50+, men også den unge generation – især de nyuddannede.

”Ungdomsarbejdsløsheden er høj i Europa, og regeringer og myndigheder kan ikke løse udfordringen alene. I Danmark er hver tiende ung uden job. Det har vi ikke råd til som land. Vi risikerer som land at tabe dele af en generation på gulvet, hvis vi ikke gør mere. Derfor skal virksomheder også være med til at løse udfordringen og være mere villige til at ansætte unge, selv om de ikke har så meget erfaring. De kan så til gengæld så meget andet, skal jeg hilse og sige. I Nestlé Danmark har vi med gode erfaringer ansat 300 unge i de seneste tre år som led i vores globale Youth-projekt i Nestlé, fordi vi i ansættelsesprocessen prioriterer kompetencer og personlighed meget, meget højt,” sagde Torben Emborg.

Yderligere information fås hos Martin Broberg, kommunikationschef i Nestlé Danmark, på mail: martin.broberg@dk.nestle.com

Mere fra Nestlé Danmark A/S

Nestlé Danmark A/S

www.nestle.dk

  • 80 300 100
  • Arne Jacobsens Alle 7 2300 København

Nestlé er verdens største føde- og drikkevarevirksomhed.Vi forbedrer livskvaliteten og bidrager til en sundere fremtidHver dag berører Nestlé milliarder af menneskers liv: fra landmændene, der dyrker vores produkters ingredienser og de familier, der dagligt nyder dem, til de lokalsamfund, hvor vi bor og arbejder i, og til den natur, som vi alle er afhængige af og nogle gange tager for givet. Creat…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere