12.11.2020  |  Klima, miljø og energi

En ny strategi fra Thise viser ambitiøse mål på klimafronten

Udfasning af soja og en kraftig reduktion af antibiotikaforbruget er på tegnebrættet hos mejerikoncernen Thise.

Thise fremlagde for nylig en ny strategi med opsigtigsvækkende klimamål. Mejerikoncernen planlægger nemlig at udfase soja senest med udgangen af 2023 - også den certificerede af slagsen. 

Det skriver Landbrugsavisen. 

I stedet skal malkekøerne fodres med lokalt producerede hestebønner, ærter mm. og på sigt kan også forædlet græsprotein komme på tale. 30 landmænd skal i første omgang teste tiltaget, hvorefter erfaringerne skal præsenteres for resten af de i alt 75 andelshavere i Thise. Derefter træffes den endelige afgørelse om udfasning.

Læs også: Reduktion af afskovning ligger højt på EUs klimaagenda

"Regnskovene, jordens lunger, er under pres, og sojaproduktionen bærer en stor del af skylden for fældning af regnskov, som igen har store konsekvenser for klimaet. Importeret soja udgør en tredjedel af dansk landbrugs samlede klimaaftryk, så der er behov for handling. Derfor ønsker Thise og landmændene bag mejeriet en meget hurtig udfasning af soja, senest om 3 år, ” udtaler Poul Pedersen, Thise Mejeris administrerende direktør.

Thise kommer desuden til at arbejde med en halvering af deres antibiotika-forbrug. 

- MTN 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere