Medlemsprofiler Se alle
økologi
Klima, miljø og energi

En cirkulær madkultur skal revolutionere fødevarebranchen og dens vaner
Arbejder du inden for fødevarebranchen? Så skal du tænke cirkulært. Hele madkæden skal designes, så restaffald kan udnyttes på kreativ vis. Få blandt andet et eksempel på, hvordan vegetabilsk restaffald kan blive til animalsk protein med høj ernæring.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danskerne vægter ordentlige arbejdsforhold i produktionen af de varer de køber højt, men man ser det ikke direkte afspejlet i forbruget
Når det kommer til ordentlige arbejdsforhold i produktionen af varer, ser man et stort spring i mellem holdning og handling hos forbrugerne. "Det skyldes at det er lettere at gennemskue om en vare er økologisk end hvilke arbejdsforhold den er produceret under", udtaler professor.
Medarbejder

You Better Bee-lieve It
An employee-led beekeeping club is bringing good energy and a love for nature to renewable energy company Ørsted.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Træk i arbejdstøjet med grøn samvittighed
Frederikshavner-firmaet TOIL ’N’ MOIL producerer bæredygtigt arbejdstøj, og deres forretningsmodel rammer lige ned i den cirkulære økonomi: Fra produktion og valg af materiale til salg og bortskaffelse af tøjet. TOIL ’N’ MOIL er nyt NBE-medlem og har valgt netværket, fordi det – med Ida Dybdal Pedersens ord – er ”et godt sted at nørde bæredygtighed”.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

En ny strategi fra Thise viser ambitiøse mål på klimafronten
Udfasning af soja og en kraftig reduktion af antibiotikaforbruget er på tegnebrættet hos mejerikoncernen Thise.
Klima, miljø og energi

Økologiske bananer skaber omsætningsrekord hos Fairtrade
2019 blev et rekordår for mærkningsordningen Fairtrade i Danmark. Fairtrade vækstede hele 12 procent, og det skyldes blandt andet det øgede fokus fra politikere, dagligvarebutikker og hos forbrugerne på at købe bananer uden farlige sprøjtegifte.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fra kaffegrums til spiselige svampe
Når man laver kaffe, bruger man kun omkring 0,2% af kaffens næringsstoffer. Resten, de 99,8 %, bliver til kaffegrums som smides ud i skraldespanden. Dette mener Beyond Coffee er spild og ressourcer, og derfor indsamler de økologisk kaffegrums fra København og genanvender det til at gro spiselige svampe.
Indhold fra partner