Nu udgør økologiske fødevarer knap en tredjedel af alle måltider i kantinekoncern
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at økologiske fødevarers andel for alle måltider serveret i professionelle kantinekøkkener var på 13 procent i 2022. ISS ligger over landsgennemsnittet med en økologiprocent på knap 30 procent samlet for 190 kantiner.
Efter udfordrende år med Covid-19 og stigende priser på fødevarer begynder økologiske fødevarer atter at vinde indpas i de professionelle kantinekøkkener, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Og ISS, der primært driver kantiner på private arbejdspladser og har 190 kantiner på landsplan, har indenfor de senere år øget andelen af økologiske fødevarer i kantinedriften, så den gennemsnitlige andel af økologi i alle måltider ligger på lige knap 30 procent.
Læs også: Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner
Det svarer til at knap hvert tredje måltid ud af 40.000 måltider, som ISS dagligt serverer, er lavet på økologiske fødevarer.
”Vi har arbejdet kontinuerligt med at øge andelen af økologi i vores menuer, og det er tilfredsstillende, at vi nu har en fornuftig og balanceret andel af økologiske fødevarer i vores madkoncepter,” siger Morten Hassing, udviklingschef i den danske del af ISS og fortsætter:
Det er samarbejdspartneren, Dansk Cater, der står for at levere lokale danske grøntsager og økologiske fødevarer til kantinekoncernen. Det partnerskab har ifølge udviklingschefen været en vigtig brik i at realisere ISS’ ambitioner om at skabe madoplevelser til gavn for gæster og klimaet.
Hos Økologisk Landsforening er der stor glæde over, at servicevirksomheden ISS har en høj andel af økologi i deres mad-udbud.
Læs også: Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde
”Det er meget positivt, at en virksomhed som ISS, der er en af landets største kantineleverandører, har en samlet økologiprocent på knap 30 på tværs af alle deres kantiner. Det er et stærkt signal til markedet at kunne tilbyde kantineløsninger, hvor knapt hvert tredje måltid er lavet på økologiske fødevarer,” siger Torben Blok, markedschef for foodservice, i Økologisk Landsforening.
I årets første otte måneder af 2023 har ISS øget andelen af økologiske fødevarer til 31,7 procent og servicekoncernen forventer, at den vil stige yderligere i resten af året og i løbet af 2024.
- HCL