Nu udgør økologiske fødevarer knap en tredjedel af alle måltider i kantinekoncern

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at økologiske fødevarers andel for alle måltider serveret i professionelle kantinekøkkener var på 13 procent i 2022. ISS ligger over landsgennemsnittet med en økologiprocent på knap 30 procent samlet for 190 kantiner.

Leverandøren Dansk Cater står for at levere økologiske grøntsager til ISS' kantiner. Foto: ISS..

30.08.2023

CSR.dk

Efter udfordrende år med Covid-19 og stigende priser på fødevarer begynder økologiske fødevarer atter at vinde indpas i de professionelle kantinekøkkener, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Og ISS, der primært driver kantiner på private arbejdspladser og har 190 kantiner på landsplan, har indenfor de senere år øget andelen af økologiske fødevarer i kantinedriften, så den gennemsnitlige andel af økologi i alle måltider ligger på lige knap 30 procent.

Læs også: Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner

Det svarer til at knap hvert tredje måltid ud af 40.000 måltider, som ISS dagligt serverer, er lavet på økologiske fødevarer.

”Vi har arbejdet kontinuerligt med at øge andelen af økologi i vores menuer, og det er tilfredsstillende, at vi nu har en fornuftig og balanceret andel af økologiske fødevarer i vores madkoncepter,” siger Morten Hassing, udviklingschef i den danske del af ISS og fortsætter:

Det er samarbejdspartneren, Dansk Cater, der står for at levere lokale danske grøntsager og økologiske fødevarer til kantinekoncernen. Det partnerskab har ifølge udviklingschefen været en vigtig brik i at realisere ISS’ ambitioner om at skabe madoplevelser til gavn for gæster og klimaet.

Hos Økologisk Landsforening er der stor glæde over, at servicevirksomheden ISS har en høj andel af økologi i deres mad-udbud.

Læs også: Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde

”Det er meget positivt, at en virksomhed som ISS, der er en af landets største kantineleverandører, har en samlet økologiprocent på knap 30 på tværs af alle deres kantiner. Det er et stærkt signal til markedet at kunne tilbyde kantineløsninger, hvor knapt hvert tredje måltid er lavet på økologiske fødevarer,” siger Torben Blok, markedschef for foodservice, i Økologisk Landsforening.

I årets første otte måneder af 2023 har ISS øget andelen af økologiske fødevarer til 31,7 procent og servicekoncernen forventer, at den vil stige yderligere i resten af året og i løbet af 2024.

- HCL

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

16.09.2025CSR.dk

Nordiske film- og tv-aktører går sammen om fælles grønne standarder

16.09.2025CSR.dk

Grønt kompromis i Bruxelles: Hybridbiler kan blive en del af bilindustriens grønne omstilling

16.09.2025Valified

Sponseret

Valified opruster: Ny CEO (interim) og ny retning skal styrke ESG som forretningsdriver

15.09.2025CSR.dk

EU udsætter klimamål: Uenigheder spænder ben for 2035- og 2040-mål

12.09.2025CSR.dk

Rock Flour Company får investering til at udnytte grønlandsk gletjsermel til CO2-fangst og gødning

12.09.2025CSR.dk

Oprustningen presser bæredygtighed i baggrunden hos rådgivende ingeniører

11.09.2025CSR.dk

Ny rapport: Klimapolitik kan mindske ulighed og øge sammenhængskraften

10.09.2025CSR.dk

DLG vil dokumentere effekten af regenerativt landbrug i nyt pilotprojekt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ligestilling, Diversitet og Ledelsessystemet Introduktion til DS 5001 og ISO 30415

Ligestilling og diversitet er for alvor kommet på virksomhedernes dagsorden og flere studier peger på, at et strategisk fokus på emnet skaber robuste virksomheder, tilfredse medarbejdere og bedre bundlinjer. Med andre ord er der god grund til at have et stærkt fokus på diversitet, men hvordan får man hjulpet udviklingen og virksomhedskulturen i den rigtige retning.

Dato

17.09.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

17.09.2025

Sted

København

Bureau Veritas
Kursus
CSRD - bæredygtighedsrapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG). I første omgang omfatter CSRD større virksomheder, men det forventes, at direktivet ligeså vil påvirke små- og mellemstore, idet de store virksomheder vil søge information i deres leverandørkæde.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – stå stærkere og skab større værdi!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

17.09.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

17.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København