Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde

ISS vil gennem en treårig partnerskabsaftale med dansk grossistvirksomhed sikre leverancer med lokale, klimavenlige fødevarer til ISS's danske kantineaftaler.

ISS's nye samarbejde passer som fod i hose, da flere af koncernens kunder efterspørger klimavenlige og lokale fødevarer. Foto: ISS..

23.11.2022

CSR.dk

Bæredygtighed, trivsel og kantinemad i høj kvalitet. Det er essensen i et nyt samarbejde mellem servicekoncernen ISS og grossistvirksomheden Dansk Cater med sidstnævnte, der over de næste tre år skal levere fødevarer til ISS’s 188 kantiner rundt omkring i landet.

Klimavenlige fødevarer er nemlig en hjørnesten for ISS’s kunder, fortæller Christian Lindskov Alsø, administrerende direktør i ISS Danmark.

”Vi ønsker at tage vores madoplevelser til vores mange gæster til det næste niveau, og derfor er vi rigtig glade for, at vi har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Cater. Vores kunder efterspørger i stigende grad lokale og klimavenlige fødevarer samt muligheden for at dokumentere miljøpåvirkningen af den mad, der bliver lavet i kantinen. Der har Dansk Cater virkelig imponeret os med deres leverancer,” han.

Læs også: Find hjælp til mere bæredygtighed i værdikæden

Unikt for samarbejdet er graden af transparens, som parterne vil muliggøre gennem data, der viser hvilken miljøpåvirkning, de leverede fødevarer har.

”Det er helt unikt i markedet, at vi sammen med ISS har lavet en aftale, hvor vi som partnere samarbejder om udvikling af innovative løsninger med brug af data, og understøtter hinanden i at sikre høj kvalitet og bæredygtighed på tværs af vores leverancer,” siger Steen Damsgård Pedersen, administrerende direktør i Dansk Cater.

Det nikker Christian Lindskov Alsø genkendende til.

Læs også: Nyt samarbejde skal give Arla en energieffektiv overhaling

”Sammen med Dansk Cater har vi en størrelse, som forpligter i forhold til at drive nye initiativer og gå forrest i kampen for bæredygtige og klimavenlige løsninger. Partnerskabet skal ligeledes styrke vores mål om i endnu højere grad at gøre data tilgængelige for vores kunder og bevæge os endnu mere i retning af kvalitet, ansvarlighed og klima,” siger han.

Ifølge Christian Lindskov Alsø skal samarbejdet dog også hjælpe virksomheder i at gøre arbejdspladsen mere attraktiv for nuværende og kommende medarbejdere.

”Kantinen er et vigtigt omdrejningspunkt for det sociale sammenhold på en arbejdsplads. Derfor er det også meget vigtigt, at vi serverer måltider af høj kvalitet. Vi ser også flere virksomheder investere mere i kantinen som led i at tiltrække og fastholde medarbejdere i et marked, hvor der er rift om de bedste talenter,” siger han.

- HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

19.11.2025CSR.dk

Business casen for bæredygtighed – hvad betyder det?

19.11.2025CSR.dk

Trods lettere regler investerer kommunerne stadig ikke i solceller

18.11.2025CSR.dk

Danmark står uden for ny grøn koalition for skat på privatfly

18.11.2025Klimaklar

Sponseret

Klimaregnskab førte til 40 tons mindre plastspild om året hos CK Produktion

18.11.2025Valified

Sponseret

Bestyrelsens blinde vinkel: ESG er ikke så komplekst, som mange tror

17.11.2025CSR.dk

Danske virksomheder vil koble klima med sikkerhed og uafhængighed på COP30

14.11.2025CSR.dk

Grøn strøm fra den rådne banan: Der skal være mere inddragelse

14.11.2025CSR.dk

Ørsted fuldender sin grønne omstilling: 98 procent lavere CO2-udledning

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Kom godt i gang med ESG og arbejdet med bæredygtighed i praksis - Århus

Dette arrangement har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med at lave en ESG-opgørelse eller allerede har taget de første skridt mod bæredygtighed, men har behov for konkrete værktøjer, viden og sparring for at komme videre i praksis.

Dato

19.11.2025

Tid

12:00

Sted

Rytoften 3, 8210 Aarhus, Danmark

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27002:2022 Foundation - Certificeret af PECB

Vores ISO/IEC 27002 Foundation giver dig det nødvendige overblik over de nye sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af informationer. Kurset afvikles som fysisk klasseundervisning og giver adgang til at tage online-eksamen og opnå den tilhørende ISO/IEC 27002 Foundation certificering hos PECB.

Dato

20.11.2025

Sted

København Ø

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2025 Lead Auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia