23.11.2022  |  Strategi & ledelse

Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde

ISS vil gennem en treårig partnerskabsaftale med dansk grossistvirksomhed sikre leverancer med lokale, klimavenlige fødevarer til ISS's danske kantineaftaler.

Bæredygtighed, trivsel og kantinemad i høj kvalitet. Det er essensen i et nyt samarbejde mellem servicekoncernen ISS og grossistvirksomheden Dansk Cater med sidstnævnte, der over de næste tre år skal levere fødevarer til ISS’s 188 kantiner rundt omkring i landet.

Klimavenlige fødevarer er nemlig en hjørnesten for ISS’s kunder, fortæller Christian Lindskov Alsø, administrerende direktør i ISS Danmark.

”Vi ønsker at tage vores madoplevelser til vores mange gæster til det næste niveau, og derfor er vi rigtig glade for, at vi har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Cater. Vores kunder efterspørger i stigende grad lokale og klimavenlige fødevarer samt muligheden for at dokumentere miljøpåvirkningen af den mad, der bliver lavet i kantinen. Der har Dansk Cater virkelig imponeret os med deres leverancer,” han.

Læs også: Find hjælp til mere bæredygtighed i værdikæden

Unikt for samarbejdet er graden af transparens, som parterne vil muliggøre gennem data, der viser hvilken miljøpåvirkning, de leverede fødevarer har.

”Det er helt unikt i markedet, at vi sammen med ISS har lavet en aftale, hvor vi som partnere samarbejder om udvikling af innovative løsninger med brug af data, og understøtter hinanden i at sikre høj kvalitet og bæredygtighed på tværs af vores leverancer,” siger Steen Damsgård Pedersen, administrerende direktør i Dansk Cater.

Det nikker Christian Lindskov Alsø genkendende til.

Læs også: Nyt samarbejde skal give Arla en energieffektiv overhaling

”Sammen med Dansk Cater har vi en størrelse, som forpligter i forhold til at drive nye initiativer og gå forrest i kampen for bæredygtige og klimavenlige løsninger. Partnerskabet skal ligeledes styrke vores mål om i endnu højere grad at gøre data tilgængelige for vores kunder og bevæge os endnu mere i retning af kvalitet, ansvarlighed og klima,” siger han.

Ifølge Christian Lindskov Alsø skal samarbejdet dog også hjælpe virksomheder i at gøre arbejdspladsen mere attraktiv for nuværende og kommende medarbejdere.

”Kantinen er et vigtigt omdrejningspunkt for det sociale sammenhold på en arbejdsplads. Derfor er det også meget vigtigt, at vi serverer måltider af høj kvalitet. Vi ser også flere virksomheder investere mere i kantinen som led i at tiltrække og fastholde medarbejdere i et marked, hvor der er rift om de bedste talenter,” siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere