16.11.2022  |  Supply chain

Nyt samarbejde skal give Arla en energieffektiv overhaling

Grundfos og Arla går nu sammen om at effektivisere og reducere koncernens energiforbrug på tværs af mejerier. Et samarbejde, der har potentiale til energibesparelser svarende til at køre en elektrisk bil 1250 gange rundt om jorden.

Med en mission om at reducere sin udledning af CO2 med 63 procent er Arla gået sammen med Grundfos om at kigge koncernens 60 inden- og udenlandske mejeriers energiforbrug efter i sømmene.

Konkret skal Grundfos hjælpe Arla med at identificere, rapportere og opnå energireduktioner ved at udskifte pumpesystemer til fordel for højeffektive systemer med avancerede motorer, pumper og styreprogrammer.

Læs også: Ny Arla-kampagne vil fremvise de grønne løsninger

”Vi ser et stort potentiale i at optimere vores drift og vores tilsluttede systemer. Men for at kunne gøre dette, kræver det gode samarbejder med leverandører og partnere, som kan bidrage med deres ekspertise til at forbedre det eksisterende setup. En af disse partnere er Grundfos, hvis store viden om energioptimering, pumpesystemer og -løsninger er afgørende for, at vi kan nå vores ambitioner”, siger David Boulanger, der er chief supply chain officer hos Arla Foods.

I skrivende stund har Grundfos gennemgået to tredjedele af Arlas forskellige anlæg og identificeret årlige besparelser på syv gigawatt-timer – ifølge mejerikoncernen er det en besparelse på 1,2 procent, som svarer til at køre en gennemsnitlig elbil jorden rundt 1250 gange.

Og hos Arlas mejeri i Westbury, Storbritannien, har Grundfos allerede leveret og installeret nye pumper, som ifølge koncernen kan opnå årlige besparelser på 481.800 kWh energi og 194 tons CO2 for mejeriets is- og kølevandssystemer.

Læs også: Kritikken hagler ned over Arla efter lancering af ny kampagne

Ifølge Stéphane Simonetta, group executive vice president og CEO i Grundfos’ industridivision, passer samarbejdet som fod i hose med virksomhedens kernekompetencer.

”Et af vores fokusområder i Grundfos er netop at hjælpe vores kunder og slutbrugere med at reducere energiforbruget og nå deres CO2-udledningsmål”, siger hun.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere