26.10.2022 | Kommunikation
Ny Arla-kampagne vil fremvise de grønne løsninger
Med kampagnen ”Mælk er mere end mælk” stiller Arla skarpt på partnerskabet blandt for eksempel landmænd og forskere, der allerede i dag arbejder for at bringe landbruget ind i en klimavenlig æra.
9 ud af 10 danskere har mælk og mejeriprodukter i køleskabet, og langt de fleste danskere er også optaget af klima og bæredygtighed.
Derfor er der også Arla ingen tvivl om, at man skal lykkes med klimaindsatsen. Og ifølge andelsmejeriet er samarbejde det primære omdrejningspunkt for at komme i mål med den grønne omstilling.
I en ny kampagne fortæller Arla om de grønne løsninger, der er frugten af samarbejde og partnerskaber på tværs af landbrug, forskere, universiteter, forbrugere, kunder, leverandører og andre virksomheder om nye metoder og løsninger for at reducere erhvervets klimaaftryk.
”Som andelsejet virksomhed er det vores grundinstinkt at samarbejde, løse problemer i fællesskab og dele viden med hinanden,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark, i en pressemeddelelse og fortsætter:
”Men vi må også konstatere, at mange ikke kender til alle de grønne fremskridt og spændende projekter, der sker ude på gårdene og hos. Det er også afspejlet i den politiske debat, og det skal vi have ændret.”
Læs også: Arla vil belønne klimahandlekraftige mælkeproducenter
Helt konkret arbejder Arlas landmænd blandt andet med hinanden om at finde bæredygtige løsninger på pilotgårde, hvor nye løsninger afprøves. Derudover samarbejder de med eksperter og forskere om at udvikle klimavenligt foder, og om at omdanne komøg til biogas, som fx bruges som brændstof i Arlas biogaslastbiler. Arla samarbejder desuden med udviklere om tekniske løsninger som eksempelvis sensorer, der kan måle køernes sundhed og trivsel.
”Vi har stort fokus på at reducere vores udledning på gårdene, som er den største del af Arlas samlede udledning. Derfor gør vi og vores landmænd alt, hvad vi kan for at nedbringe vores udledning i tæt samarbejde med forskere, universiteter, forbrugere og andre virksomheder. Altid med den ufravigelige ambition om hele tiden at blive bedre og mindske vores aftryk på klima og natur,” siger Helle Müller-Petersen.
Arla har et overordnet mål om at reducere CO2e-udledningen med 30 procent i 2030 og være helt klimaneutral i 2050.
- KCP
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.