26.10.2022  |  Kommunikation

Ny Arla-kampagne vil fremvise de grønne løsninger

Med kampagnen ”Mælk er mere end mælk” stiller Arla skarpt på partnerskabet blandt for eksempel landmænd og forskere, der allerede i dag arbejder for at bringe landbruget ind i en klimavenlig æra.

9 ud af 10 danskere har mælk og mejeriprodukter i køleskabet, og langt de fleste danskere er også optaget af klima og bæredygtighed.

Derfor er der også Arla ingen tvivl om, at man skal lykkes med klimaindsatsen. Og ifølge andelsmejeriet er samarbejde det primære omdrejningspunkt for at komme i mål med den grønne omstilling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I en ny kampagne fortæller Arla om de grønne løsninger, der er frugten af samarbejde og partnerskaber på tværs af landbrug, forskere, universiteter, forbrugere, kunder, leverandører og andre virksomheder om nye metoder og løsninger for at reducere erhvervets klimaaftryk.

”Som andelsejet virksomhed er det vores grundinstinkt at samarbejde, løse problemer i fællesskab og dele viden med hinanden,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Men vi må også konstatere, at mange ikke kender til alle de grønne fremskridt og spændende projekter, der sker ude på gårdene og hos. Det er også afspejlet i den politiske debat, og det skal vi have ændret.”

Læs også: Arla vil belønne klimahandlekraftige mælkeproducenter

Helt konkret arbejder Arlas landmænd blandt andet med hinanden om at finde bæredygtige løsninger på pilotgårde, hvor nye løsninger afprøves. Derudover samarbejder de med eksperter og forskere om at udvikle klimavenligt foder, og om at omdanne komøg til biogas, som fx bruges som brændstof i Arlas biogaslastbiler. Arla samarbejder desuden med udviklere om tekniske løsninger som eksempelvis sensorer, der kan måle køernes sundhed og trivsel.

”Vi har stort fokus på at reducere vores udledning på gårdene, som er den største del af Arlas samlede udledning. Derfor gør vi og vores landmænd alt, hvad vi kan for at nedbringe vores udledning i tæt samarbejde med forskere, universiteter, forbrugere og andre virksomheder. Altid med den ufravigelige ambition om hele tiden at blive bedre og mindske vores aftryk på klima og natur,” siger Helle Müller-Petersen.

Arla har et overordnet mål om at reducere CO2e-udledningen med 30 procent i 2030 og være helt klimaneutral i 2050.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere