12.10.2022 | Klima, miljø og energi
Arla vil belønne klimahandlekraftige mælkeproducenter
Arla-landbrug får et nyt incitament til at omlægge dele af sin produktion til en grønnere praksis. Det sørger mejerikoncernen for med sin nye klimatillæg-model, som belønner mælkeproducenter, der sætter det lange ben foran
Når mælkeproducenter formår at gøre sin produktion mere bæredygtig vil Arla belønne dem med klimapoint, som kan veksles direkte til et kontant tillæg.
Konkret vil Arla måle det ved at få landmændene til at udfylde digitale skemaer, som både fortæller hver landmænd, effekten af hvad de gør og motivere til yderligere klimatiltag. Dem kan mælkeproducenterne finde inspiration til i et klimakatalog, som Arla har udarbejdet til formålet.
Med tiden vil Arla udvide rækken af klimatiltag, der kan udløse tillæg, så der løbende kan gøres en større indsats for klimaet. Den første udbetaling af tillægget vil finde sted som en del af den månedlige mælkepris i august 2023 på grundlag af mælk leveret i juli.
For hvert point, som landmændene optjener, vil de modtage 0,03 eurocent per kilo mælk. De tiltag, der har størst potentiale for at forbedre klima og natur, vil udløse flest point – og dermed også det største tillæg. I alt vil landmændene i sidste ende kunne modtage 3 eurocent per kilo mælk. Det vil komme oveni den 1 eurocent, som Arla-landmænd allerede i dag kan få ved at indgå i Arlas Klimatjek.
Læs også: Analyse: Høje fødevarepriser skubber danskerne i en grønnere retning
"Bæredygtighedstillægget vil være et effektivt redskab til at fremme yderligere forbedringer. Med dette skridt sikrer sender et klart signal til vores kunder og forbrugere om, at de nødvendige forandringer medfører merudgifter for vores landmænd, og at en betydelig del af de penge, de betaler for Arla-produkter, går til de landmænd, der gør den største indsats," siger Peder Tuborgh, der er Arlas adm. direktør, i en pressemeddelelse.
I udlandet er tiltaget heller ikke gået fagjournalisternes næse forbi. I stedet beskrev en international journalist det som den mest afgørende ændring for mælkeproduktionen siden afskaffelsen af kvotesystemet, da Arla præsenterede det på et online pressemøde i sidste uge. Det noterer Maskinbladet.
- KCP
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.