12.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Arla vil belønne klimahandlekraftige mælkeproducenter

Arla-landbrug får et nyt incitament til at omlægge dele af sin produktion til en grønnere praksis. Det sørger mejerikoncernen for med sin nye klimatillæg-model, som belønner mælkeproducenter, der sætter det lange ben foran

Når mælkeproducenter formår at gøre sin produktion mere bæredygtig vil Arla belønne dem med klimapoint, som kan veksles direkte til et kontant tillæg.

Konkret vil Arla måle det ved at få landmændene til at udfylde digitale skemaer, som både fortæller hver landmænd, effekten af hvad de gør og motivere til yderligere klimatiltag. Dem kan mælkeproducenterne finde inspiration til i et klimakatalog, som Arla har udarbejdet til formålet.

Med tiden vil Arla udvide rækken af klimatiltag, der kan udløse tillæg, så der løbende kan gøres en større indsats for klimaet. Den første udbetaling af tillægget vil finde sted som en del af den månedlige mælkepris i august 2023 på grundlag af mælk leveret i juli.

For hvert point, som landmændene optjener, vil de modtage 0,03 eurocent per kilo mælk. De tiltag, der har størst potentiale for at forbedre klima og natur, vil udløse flest point – og dermed også det største tillæg. I alt vil landmændene i sidste ende kunne modtage 3 eurocent per kilo mælk. Det vil komme oveni den 1 eurocent, som Arla-landmænd allerede i dag kan få ved at indgå i Arlas Klimatjek.

Læs også: Analyse: Høje fødevarepriser skubber danskerne i en grønnere retning

"Bæredygtighedstillægget vil være et effektivt redskab til at fremme yderligere forbedringer. Med dette skridt sikrer sender et klart signal til vores kunder og forbrugere om, at de nødvendige forandringer medfører merudgifter for vores landmænd, og at en betydelig del af de penge, de betaler for Arla-produkter, går til de landmænd, der gør den største indsats," siger Peder Tuborgh, der er Arlas adm. direktør, i en pressemeddelelse.

I udlandet er tiltaget heller ikke gået fagjournalisternes næse forbi. I stedet beskrev en international journalist det som den mest afgørende ændring for mælkeproduktionen siden afskaffelsen af kvotesystemet, da Arla præsenterede det på et online pressemøde i sidste uge. Det noterer Maskinbladet.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere