22.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Endeligt punktum i gamle varmesager

Indhold fra partner Hvad er dette?

I samarbejde med Forsyningstilsynet har Verdo nu fået sat endeligt punktum i fire gamle varmesager fra årene 2000 – 2017. Efterregulering af skat sender 65 millioner kroner tilbage til varmekunderne.

I de fire sager, som handlede om koncernintern långivning og forrentning af indskudskapital, afgjorde Forsyningstilsynet i 2019 og 2021, at Verdo skulle tilbageføre samlet 646,6 millioner kroner til varmekunderne i Randers. Beløbet svarede til det, energikoncernen i årene 2000 – 2017 havde opkrævet for meget.

Afgørelserne fra 2019 og 2021 betød samtidig, at skatten fra samme periode skulle efterreguleres. Det er det, der nu er faldet på plads, og efterreguleringen betyder, at Verdo nu tilbagefører yderligere 65 millioner kroner til varmekunderne i Randers.

”Vi har afventet efterregulering af skatten siden Forsyningstilsynets sidste afgørelse i 2021, så vi er glade for, at vi nu kan lukke de fire gamle varmesager helt og på en ordentlig måde”, siger administrerende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen.


Hurtig tilbageførsel

Verdo har tidligere meldt ud, at man har valgt at accelerere tilbageførslen til varmekunderne af de beløb, der tidligere blev opkrævet for meget. Derfor er der udsigt til, at Verdo afslutter tilbageførslen fra de oprindelige afgørelser et år før tid, og selvom der endnu ikke er aftalt en tilbageførelsesplan for den efterregulerede skat, forventer Jakob Flyvbjerg Christensen samme tilgang til de ekstra 65 millioner, der snart skal modregnes i kommende varmeregninger i Randers.

”Vi kommer ikke til at sidde på hænderne. Det høje tempo i oprydningen af de gamle sager passer os godt, og kunderne fortjener det, så det er vores intention at holde fast i det,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Mere fra Verdo

Verdo

https://www.verdo.com

Verdo er en energikoncern, der driver og udvikler bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund. Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner døgnet rundt, året rundt mere end 100.000 forbrugskunder med el, vand og/eller varme. Visionen er, med afsæt i lokalsamfundet, at komme et grønt skridt foran – sammen.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere