Energi-app skal gøre det nemmere at bruge strøm med grøn omtanke
Der kan både være CO2 og penge at spare ved at følge sit elforbrug i energi-appen Watts. Det er den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE, der står bag app’en, som nu kan downloades og benyttes af danskere med en fjernaflæst elmåler.
Der er godt nyt til alle de mange, der gerne vil reducere deres CO2-aftryk og spare på elregningen. En ny løsning fra danske Energinet skal nemlig gøre det muligt at benytte energiassistenter som f.eks. SEAS-NVE’s Watts til at styre elforbruget med grøn omtanke, uanset hvor man får sin strøm fra.
”Med løsningen kan alle elforbrugere i Danmark, via energi-apps som f.eks. Watts, få et overblik over deres elforbrug, helt kvit og frit. For kommende brugere af Watts betyder den nye løsning blandt andet, at man hele tiden kan følge sit forbrug og samtidig se, hvilke energikilder der producerer strømmen til stikkontakten her og nu, og hvor meget CO2 der udledes per kilowatt”, siger Per Madsen, afdelingschef i digital innovation i SEAS-NVE.
Læs også: Træ fra Elfenbenskysten giver strøm i danske hjem
Selvom langt de fleste danskere er bevidste om de aktuelle klimaudfordringer, kan det til tider være svært at tænke grønne løsninger i dagligdagen. Watts er udviklet netop med dette for øje, og appen bliver løbende videreudviklet, så det altid er nemt og bekvemt at holde øje med energiforbruget.
Potentiale for intelligent og grøn styring i hjemmet
SEAS-NVE har for nylig indgået samarbejde med den Silicon Valley-baserede virksomhed IFTTT, der specialiserer sig i at forbinde smarte enheder i hjemmet. Med samarbejdet bliver det blandt andet muligt at tænde for hjemmets smarte produkter, når strømmen udleder mindst mulig CO2.
Læs også: Aarhus Havn arbejder for at etablere et landstrømsanlæg
Derudover arbejders der på at integrere vedvarende energiløsninger i appen, så det i fremtiden bliver nemt at optimere energiforbruget, både i forbindelse med klima og miljø.
”I takt med flere elbiler i de danske hjem vil elforbruget helt naturligt stige. Derfor skal Watts udvikles til på sigt at kunne informere om pris og CO2-udslip pr. opladning. I praksis betyder det, at Watts selv kan styre opladningen, når vinden blæser, eller solen skinner”, siger Per Madsen.
- HCL