20.05.2021  |  Klima, miljø og energi

Enkel opgradering fører til fornem energireduktion

Indhold fra partner Hvad er dette?

Helt tilbage i 2001 installerede NOVENCO Building & Industry et af de første systemer til ventilation af lukkede underjordiske parkeringsanlæg i et indkøbscenter i Storbritannien. Dengang blev systemet designet og etableret uden et CO-detekteringssystem.

Selv efter 20 års konstant drift alle ugedage, kører og fungerer NOVENCO ventilatorerne stadig perfekt. Fraværet af CO-overvågningssystemet har imidlertid tydeliggjort, at energiforbruget var unødigt højt. For at forbedre effektiviteten af systemet som helhed blev den anbefalede løsning at renovere ventilationen af parkeringsanlægget med nye kontrolpaneler og et fuldautomatisk CO-overvågningssystem og dermed nedbringe energiforbruget.

Baseret på kravene om enkelhed og robusthed af det foreslåede system blev NOVENCO også tildelt den nye kontrakt som leverandør af kontrolsystemet med et autonomt CO-overvågningssystem. Før udskiftning af kontrolpanelerne gav hovedentreprenøren et uafhængigt konsulentfirma til opgave at udføre målinger af CO-niveauet.

Målingerne blev gentaget efter opgraderingen og viste de samme acceptable niveauer som før. Den væsentlige forskel ved det nye detekteringssystem ligger i, at ventilatorerne startes når CO-koncentrationerne stiger og dermed minimerer døgndrift. Selv om man kunne forvente en rimelig reduktion i energiforbruget, påviste måleresultaterne en svimlende 85,5% energibesparelse.

Læs mere her

Mere fra NOVENCO Building & Industry A/S

NOVENCO Building & Industry A/S

www.novenco-building.com

NOVENCO® Building & Industry A/S er grundlagt i 1947 og er i dag verdensførende indenfor design, udvikling og fremstilling af ventilationsprodukter og -systemer der sætter nye standarder for ydeevne og holdbarhed. Med vores produkter opnåes de største energibesparelser og løsninger med de højeste virkningsgrader der samtidig beskytter liv og værdier over hele verden.Kernen i vores forretni…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere