11.12.2012 | Klima, miljø og energi
Er der et liv efter Kyoto?
Indhold fra partner Hvad er dette?
COP18 er forbi. Forventningerne til og målet for COP18 var at forlænge Kyoto-protokollen ud over dens oprindelige udløbsdato 31. december 2012 - For virksomheder er perspektivet bredere.
Forlængelsen af Kyoto protokollen vil naturligvis påvirke erhvervslivet i sidste ende ved at lande og regioner vedtager ny CO2 regulering eller styrker den eksisterende lovgivning for området, når protokollen forlænges. Men mens vi venter på et liv efter Kyoto, er der helt andre emner fra COP18 mødet, som sandsynligvis er vigtigere for virksomheder, der vil være på forkant med de umiddelbare klimarisici og muligheder at fokusere på.
Tre temaer virksomheder bør holde øje med:
Radikal vækst i finansiering af klimatilpasningsaktiviteter
- Inden for klimafinansiering vil den grønne klimafond flytte tættere på lanceringen, med ambitioner om at udnytte en stor del af de 100 mia. dollar om året, som udviklingslandene blev lovet på COP15.
Frivilligt klimaregister:
- Det internationale register for nationale modvirkningstiltag (NAMA'er) - frivillige tiltag fra udviklingslandene til at undgå eller reducere CO2-udlednigner.
Tilpasningsstrategier
- Øget risikostyring og anvendelse af klimadata til at forebygge tab og skader, når naturkatastrofer indtræffer. Programmet er et arbejdsprogram under UNFCCC, der fokuserer på beredskab og kapacitetsopbygning til at klare ekstreme risici, skader og tab som følge af klimaændringerne.
Regulering eller forretning
Spørgsmålet er altså ikke længere alene om, om der er regulering eller ikke- regulering i COP18, men hvordan virksomheder kan bruge diskussioner og resultater fra COP18 i deres forretningsstrategier. Eksempelvis kan det have stor betydning for en virksomheds strategi, hvis den er i stand til at kortlægge muligheder og risici omkring sourcing på baggrund af UNFCCCs klimadata eller data for risici for naturkatastrofer, og derved forecaste, hvor nye investeringer skal ligge eller om afgrøder skal flyttes.
Hvis du vil læse mere om om erhvervslivets muligheder i udviklingen af CO2- markedet - post Kyoto klik her
For yderligere kommentarer kontakt venligst:
Kristin Parello-Plesner; Deloitte Sustainability
Mobil: +45 30 93 62 66
Strategi & ledelse

Supply Chain Sustainability – How to ensure real progress?
Ambitious commitments require end-to-end transparency. Stakeholders welcome the ambition, but want to check progress
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Nyt innovationsprogram for SMVer skal udvikle bæredygtige løsninger med afsæt i 3D-print
AM Sustain er et innovationsprogram for små og mellemstore virksomheder med fokus på AM-teknologi/ 3D-print og bæredygtighed under Dansk AM Hub. Programmet implementeres i samarbejde med Deloitte. Dansk AM Hub er initieret og udviklet af Industriens Fond.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

En fjerdedel af verdens arbejdskraft er truet af klimaforandringer
En ny rapport fra Deloitte slår fast, at over 800 millioner jobs er truet af ekstremt klima og de økonomiske konsekvenser af omstillingen. Rapporten peger dog også på et potentiale for skabelsen af 300 millioner nye jobs i 2050, hvis verdens ledere handler og investerer rettidigt i en bæredygtig omstilling af arbejdsmarkedet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

How can you implement the SDGs in your business?
Hear how the professional board member, Stine Bosse, our Minister for Finance, Kristian Jensen, and the CFO, Rebecca Self, address the SDGs in short video interviews.
Indhold fra partner
Supply chain

Join Deloitte’s Supply Chain Panel
You have a great opportunity to be part of a growing community!
Indhold fra partner
Samfund

Råd til en vellykket ansættelse af flygtninge på din arbejdsplads
At få flygtninge vellykket ombord på en arbejdsplads kræver mere end den sædvanlige onboarding-proces. At fastholde dem kræver ofte også en bredere indsats for en inklusiv arbejdsplads end mange begår i dag.
Indhold fra partner