11.12.2012  |  Klima, miljø og energi

Er der et liv efter Kyoto?

Indhold fra partner Hvad er dette?

COP18 er forbi. Forventningerne til og målet for COP18 var at forlænge Kyoto-protokollen ud over dens oprindelige udløbsdato 31. december 2012 - For virksomheder er perspektivet bredere.

Forlængelsen af Kyoto protokollen vil naturligvis påvirke erhvervslivet i sidste ende ved at lande og regioner vedtager ny CO2– regulering eller styrker den eksisterende lovgivning for området, når protokollen forlænges. Men mens vi venter på et liv efter Kyoto, er der helt andre emner fra COP18 mødet, som sandsynligvis er vigtigere for virksomheder, der vil være på forkant med de umiddelbare klimarisici og muligheder at fokusere på.

Tre temaer virksomheder bør holde øje med:

Radikal vækst i finansiering af klimatilpasningsaktiviteter

  • Inden for klimafinansiering vil den grønne klimafond flytte tættere på lanceringen, med ambitioner om at udnytte en stor del af de 100 mia. dollar om året, som udviklingslandene blev lovet på COP15.

Frivilligt klimaregister:

  • Det internationale register for nationale modvirkningstiltag (NAMA'er) - frivillige tiltag fra udviklingslandene til at undgå eller reducere CO2-udlednigner.

Tilpasningsstrategier

  • Øget risikostyring og anvendelse af klimadata til at forebygge tab og skader, når naturkatastrofer indtræffer. Programmet er et arbejdsprogram under UNFCCC, der fokuserer på beredskab og kapacitetsopbygning til at klare ekstreme risici, skader og tab som følge af klimaændringerne.

Regulering eller forretning

Spørgsmålet er altså ikke længere alene om, om der  er regulering eller ikke- regulering i COP18, men hvordan virksomheder kan bruge diskussioner og resultater fra COP18 i deres forretningsstrategier. Eksempelvis kan det have stor betydning for en virksomheds strategi, hvis den er i stand til at kortlægge muligheder og risici omkring sourcing på baggrund af UNFCCC’s klimadata eller data for risici for naturkatastrofer, og derved forecaste, hvor nye investeringer skal ligge eller om afgrøder skal flyttes.

Hvis du vil læse mere om om erhvervslivets muligheder i udviklingen af CO2- markedet - post Kyoto klik her

 

For yderligere kommentarer kontakt venligst:

Kristin Parello-Plesner; Deloitte Sustainability

kpplesner@deloitte.dk

Mobil: +45 30 93 62 66

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere