26.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Europas største Power-to-X-anlæg skal ligge i Esbjerg

Esbjerg bliver centrum for et nyt anlæg, der skal omdanne vindstrøm til CO2-fri gødning og CO2-fri brændstof.

Anlægget, der skal stå færdigt i 2026, vil skabe 100-150 nye arbejdspladser og skal helt konkret omdanne havvindmøllestrøm til CO2-fri ammoniak, som kan indgå i produktion af CO2-fri gødning til landbruget og CO2-frit grønt brændstof til skibsfarten.

Det skriver JydskeVestkysten.

”Landbruget og skibsfarten har brug for nye teknologier for at nå deres ambitiøse klimamål. Løsninger som Power-to-X er derfor afgørende for den næste fase af den grønne omstilling. I CIP er vi meget glade for samarbejdet med de ambitiøse og visionære virksomheder inden for både landbrug og skibsfarten, således at vi har mulighed for at vise at denne slags løsninger kan realises”, siger Christian Skakkebæk, seniorpartner i Copenhagen Infrastructure Partners, som er bygherre på projektet.

Læs også: Trekantområdet vil være Nordeuropas fyrtårn indenfor produktion af grønne brændstoffer

Mange landmænd importerer i dag CO2-tung kunstgødning, men kan altså fra 2026 kigge ind i en mere bæredygtig mulighed lokalt. Anlægget i Esbjerg har nemlig kapacitet til at erstatte hele den danske landbrugssektors forbrug af fossilbaseret kunstgødning med CO2-fri gødning.

Esbjergs borgmester , Jesper Frost Rasmussen (V) er begejstret og ser Esbjerg som en helt oplagt lokation til en sådan type anlæg.

”Med de yderligere planer, der er for udbygning af havvind, såsom energiøen her på Vestkysten, vil vi nok se flere tiltag i mindre målestok. Det betyder vækst og beskæftigelse for hele vores område - og det placerer Danmark solidt på det globale bæredygtigheds-verdenskort”, fastslår han.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere