Finanssektoren udgiver ligelønsguide

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet udgiver fælles guide med anbefalinger og værktøjer til afdækning af lønforskelle.

09.03.2022

CSR.dk

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet har lanceret en ny fælles guide med anbefalinger og værktøjer til at afdække og reducere lønforskelle mellem kvinder og mænd i finanssektoren. 

En analyse udgivet i maj 2021 af Finansforbundet viste, at der i den finansielle sektor findes en samlet lønforskel mellem mænd og kvinder på 18,2 procent blandt Finansforbundets medlemmer. Størstedelen af denne forskel kan forklares ved, at mænd besætter arbejdsfunktioner med højere løn, og at de oftere end kvinderne indtager ledende stillinger med personaleansvar. Tilbage står dog stadig 7,7 procent af lønforskellen, som ikke kan forklares af de udvalgte kontrolvariable. Det er den såkaldte ’uforklarede’ lønforskel.

”For alle virksomheder og organisationer uanset branche er det en løbende proces at sikre, at der ikke opstår kønsmæssige skævheder i lønstrukturen. Derfor arbejder mange af vores medlemsvirksomheder systematisk med at sikre ligeløn. I guiden har vi samlet de bedste erfaringer og opmærksomhedspunkter, så de kan komme hele sektoren til gavn,” siger Katja Brunbjerg Muff, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Den ni sider lange guide er opdelt i to overordnede temaer. Det første tema omhandler de formelle regler omkring lovgivning, ligelønsstatistikker og -redegørelser, mens det andet tema er et katalog med konkrete råd til arbejdet, f.eks. kønsfordeling, arbejdstid og fleksibilitet, lønforhold, arbejdspladskultur og efteruddannelse. 

Læs også: Det er ikke kvoter. Det er måltal

”Med ligelønsguiden sætter vi fokus på et meget vigtigt og stadig aktuelt tema. Vi håber, den nye guide kan være en hjælp til alle selskaber i branchen i deres arbejde med at sikre, at der ikke er systematiske lønforskelle mellem mænd og kvinder med samme arbejdsfunktion og samme kompetencer.” siger Lone Clausen, næstformand i Forsikringsforbundet.

”I 2022 burde der selvfølgelig ikke være forskel i løn, som handler om køn. Vejen videre frem er mere åbenhed og gennemsigtighed, og den går gennem konkrete greb til at skabe mere bevidsthed om temaet og løsninger på de problemer, der findes. Derfor er jeg også glad for, at vi nu i fællesskab kan lægge en guide til det daglige arbejde med ligeløn i den finansielle sektor ud til virksomhederne og til brug i hverdagen”, siger Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet.

Se guiden her

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V