09.03.2022  |  Medarbejder

Finanssektoren udgiver ligelønsguide

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet udgiver fælles guide med anbefalinger og værktøjer til afdækning af lønforskelle.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet har lanceret en ny fælles guide med anbefalinger og værktøjer til at afdække og reducere lønforskelle mellem kvinder og mænd i finanssektoren. 

En analyse udgivet i maj 2021 af Finansforbundet viste, at der i den finansielle sektor findes en samlet lønforskel mellem mænd og kvinder på 18,2 procent blandt Finansforbundets medlemmer. Størstedelen af denne forskel kan forklares ved, at mænd besætter arbejdsfunktioner med højere løn, og at de oftere end kvinderne indtager ledende stillinger med personaleansvar. Tilbage står dog stadig 7,7 procent af lønforskellen, som ikke kan forklares af de udvalgte kontrolvariable. Det er den såkaldte ’uforklarede’ lønforskel.

”For alle virksomheder og organisationer uanset branche er det en løbende proces at sikre, at der ikke opstår kønsmæssige skævheder i lønstrukturen. Derfor arbejder mange af vores medlemsvirksomheder systematisk med at sikre ligeløn. I guiden har vi samlet de bedste erfaringer og opmærksomhedspunkter, så de kan komme hele sektoren til gavn,” siger Katja Brunbjerg Muff, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Den ni sider lange guide er opdelt i to overordnede temaer. Det første tema omhandler de formelle regler omkring lovgivning, ligelønsstatistikker og -redegørelser, mens det andet tema er et katalog med konkrete råd til arbejdet, f.eks. kønsfordeling, arbejdstid og fleksibilitet, lønforhold, arbejdspladskultur og efteruddannelse. 

Læs også: Det er ikke kvoter. Det er måltal

”Med ligelønsguiden sætter vi fokus på et meget vigtigt og stadig aktuelt tema. Vi håber, den nye guide kan være en hjælp til alle selskaber i branchen i deres arbejde med at sikre, at der ikke er systematiske lønforskelle mellem mænd og kvinder med samme arbejdsfunktion og samme kompetencer.” siger Lone Clausen, næstformand i Forsikringsforbundet.

”I 2022 burde der selvfølgelig ikke være forskel i løn, som handler om køn. Vejen videre frem er mere åbenhed og gennemsigtighed, og den går gennem konkrete greb til at skabe mere bevidsthed om temaet og løsninger på de problemer, der findes. Derfor er jeg også glad for, at vi nu i fællesskab kan lægge en guide til det daglige arbejde med ligeløn i den finansielle sektor ud til virksomhederne og til brug i hverdagen”, siger Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet.

Se guiden her

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere