03.07.2021  |  Strategi & ledelse

Flygtningekvinder hjælper flygtningekvinder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Piger og kvinder er de mest udsatte, når familier tvinges på flugt fra krig og forfølgelse. Derfor har design-startuppen Sheworks lanceret tasken Malala small, som er lavet af flygtningekvinder i Danmark, og doneret overskuddet af salget til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder på flugt.

En bunke kasserede telte. 15 dygtige kvinder. Og et navn, der signalerer mod, handlekraft og søsterskab.

Det var de ingredienser, der skulle til for, at design-startuppen Sheworks i dag kan præsentere deres helt særlige taske, Malala Small – en taske lavet af og til gavn for flygtningekvinder.

Der er fokus på solidt håndværk og kreativt design, når kvinderne hos Sheworks sætter sig ved symaskinerne. Sheworks har til formål at skabe arbejdspladser til immigrant- og flygtningekvinder i Danmark, og siden initiativet startede i 2020, er det gået stærkt! I dag beskæftiger Sheworks i alt 15 kvinder, der hver især bidrager til kollektionerne med alt fra puder og hatte til rygsække og tasker.

Når du køber Malala Small-tasken, støtter du altså sårbare kvinder på kanten af det danske arbejdsmarked. Men ikke nok med det. Overskuddet går til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder på flugt i verdens brændpunkter.

Fra telt til taske
Sheworks giver nyt liv til ellers kasserede tekstiler og materialer. Deres produkter er derfor også fremstillet med stort fokus på bæredygtighed.

Malala Small-tasken er for eksempel produceret af teltmateriale, som Sheworks fik doneret fra en lokal teltproducent. Var der ikke blevet draget nytte at teltene i den lille systue i Kolding, var de højst sandsynligt blevet brændt og havde på den måde sat et unødvendigt stort klimaaftryk.

I stedet står Sheworks nu med en bæredygtig kollektion af slidstærke og flotte tasker, som du roligt kan smide over skulderen i regnvejr.

Det er da en taske, der giver mening!

Hjælp til kvinder på flugt
Når krig og konflikt tvinger familier ud i et liv på flugt, er piger og kvinder de mest udsatte. Ikke fordi kvinder fra naturens side er dårligere klædt på til at overleve eller klare sig selv. Men på grund af deres køn er de i større risiko for at blive udsat for overgreb og for at miste deres rettigheder.

Hos DRC Dansk Flygtningehjælp arbejder vi også målrettet for at beskytte kvinder på flugt og styrke dem til en bedre fremtid. Det gør vi blandt andet ved at sikre dem skolegang og uddannelse, oplyse om deres rettigheder og yde psykosocial hjælp efter overgreb.

Det var også tilfældet for 28-årige Salamatu fra det nordøstlige Nigeria, som med støtte fra DRC Dansk Flygtningehjælp fik mulighed for at skabe en bedre fremtid for sig selv og sine børn.

Malala-tasken er opkaldt efter den pakistanske skoleelev og aktivist Malala Yousafzai, der med sin utrættelige kamp for sin egen og alle kvinders ret til skolegang og lige muligheder har inspireret kvinderne hos Sheworks.

Derfor giver det også mening, at overskuddet fra Malala-tasken skal gå til netop DRC Dansk Flygtningehjælps indsats for flygtningekvinder i verdens brændpunkter.

Mere fra Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp

https://drc.ngo

DRC Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation. Vi arbejder på baggrund af humanitære principper og menneskerettigheder med alle aspekter af flygtningesagen, med det overordnede mål; at beskytte mennesker på flugt og at skabe varige løsninger. Organisationen har hovedsæde i København, men st…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere