07.11.2022  |  Menneskerettigheder

FN-chef beder Elon Musk om at sikre menneskerettigheder på Twitter

I kølvandet på Elon Musks overtagelse af Twitter og hans efterfølgende fyring af mediets afdeling for menneskerettigheder kommer FN-chef med et opråb til milliardæren.

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Volker Türk, opfordrer Twitters nye ejer, Elon Musk, til at ”sikre, at menneskerettigheder står centralt” på det sociale medie.

Udmeldingen kommer efter, at Elon Musk i fredags fyrede halvdelen af de 7500 ansatte hos mediet. Blandt dem en afdeling, der har ansvar for menneskerettigheder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det beskriver Volker Türk ifølge Reuters som en ikke ligefrem ”opmuntrende start”.

Læs også: Flyselskab dropper kampagne efter dom om greenwashing

”Som alle selskaber må Twitter forstå de skader, der er forbundet med dets platform, og tage skridt for at håndtere dem. Kort sagt opfordrer jeg dig til at sikre, at menneskerettigheder står centralt i forvaltningen af Twitter under din ledelse”, skriver menneskerettighedschefen lørdag i et åbent brev til Elon Musk.

Tesla-grundlæggeren har selv begrundet massefyringerne med, at Twitter har oplevet ”et massivt fald i indtjeningen på grund af aktivistgrupper, der presser annoncørerne”.

”Der er desværre ikke noget valg, når selskabet mister over fire millioner dollar om dagen”, skriver han blandt andet i et opslag på Twitter.

Frygt for en bølge af hadsk tale
Efter Elon Musks overtagelse af Twitter har en lang række annoncører valgt at suspendere deres reklamer på det sociale medie, da flere er bange for, at en ændring i mediets indholdspolitik vil resultere i en bølge af hadsk tale og misinformation.

Læs også: Hollandsk by forbyder reklamer for kød

Carlsberg er blandt de virksomheder, der har valgt at sætte reklamerne på pause. De oplyser dog ikke hvorfor.

”Vi har bedt vores marketinghold om at stoppe med reklameaktiviteter, og vi følger situationen nøje”, siger en talsperson for Carlsberg til Finans.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere