06.08.2015  |  Klima, miljø og energi

FN: Virksomhederne skal også bidrage til udvikling

FN lancerede for nylig de nye mål for bæredygtig udvikling, og i den forbindelse adresserede organisationen for første gang forretningssektoren som en af de vigtige aktører.

Masser af virksomheder verden over gør allerede meget for at bidrage positivt til udviklingen både lokalt og globalt, og nu kommer der en opfordring fra højeste sted til at fortsætte arbejdet, det skriver DI Business.

Det er nemlig FN, der i forbindelse med lanceringen af de 17 nye mål for bæredygtig udvikling har udpeget erhvervslivet som en af de samarbejdspartnere, der skal være med til at løfte de ambitiøse mål.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: FN-lande er enige om bæredygtighedsmål

Målene er på mange måder en videreudvikling af de otte ”Millennium Development Goals”, der skulle have været opfyldt i år. Det blev de ikke alle sammen, og derfor har FN altså tænkt bredt for at kunne opfylde de nye mål, der har 2030 som skæringsdato.

Og det vækker anerkendelse hos Dansk Industri:

”"Der har været en tendens til, at udviklingsarbejde var baseret mest på samarbejde mellem NGO’'er og politikere. Med de nye formuleringer bliver det nemmere for virksomheder at blive hørt. F.eks. i forhold til jobskabelse er det svært at opnå forbedringer, hvis virksomhederne ikke får de rammevilkår, der gør det muligt for dem. Og hvis ikke virksomhederne skaber jobs, kan vi ikke bekæmpe fattigdommen",” siger chefkonsulent Marie Gad til di.dk.

Læs også: Verden er endnu langt fra at nå FN’s klimamål

Ifølge FN’s agenda skal der skabes en mekanisme, den såkaldte Technology Facilitation Mechanism, der kan understøtte de nye mål, og det er her, virksomhederne skal bidrage.

Mekanismen, der blandt andet vil omfatte et forum for videnskab, teknologi og innovation, skal fungere som et samarbejde mellem FN’s medlemsstater og de mange underagenturer samt civilsamfundet, forskerverdenen og så altså erhvervslivet.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere