06.08.2015 | Klima, miljø og energi
FN: Virksomhederne skal også bidrage til udvikling
FN lancerede for nylig de nye mål for bæredygtig udvikling, og i den forbindelse adresserede organisationen for første gang forretningssektoren som en af de vigtige aktører.
Masser af virksomheder verden over gør allerede meget for at bidrage positivt til udviklingen både lokalt og globalt, og nu kommer der en opfordring fra højeste sted til at fortsætte arbejdet, det skriver DI Business.
Det er nemlig FN, der i forbindelse med lanceringen af de 17 nye mål for bæredygtig udvikling har udpeget erhvervslivet som en af de samarbejdspartnere, der skal være med til at løfte de ambitiøse mål.
Læs også: FN-lande er enige om bæredygtighedsmål
Målene er på mange måder en videreudvikling af de otte Millennium Development Goals, der skulle have været opfyldt i år. Det blev de ikke alle sammen, og derfor har FN altså tænkt bredt for at kunne opfylde de nye mål, der har 2030 som skæringsdato.
Og det vækker anerkendelse hos Dansk Industri:
"Der har været en tendens til, at udviklingsarbejde var baseret mest på samarbejde mellem NGO'er og politikere. Med de nye formuleringer bliver det nemmere for virksomheder at blive hørt. F.eks. i forhold til jobskabelse er det svært at opnå forbedringer, hvis virksomhederne ikke får de rammevilkår, der gør det muligt for dem. Og hvis ikke virksomhederne skaber jobs, kan vi ikke bekæmpe fattigdommen", siger chefkonsulent Marie Gad til di.dk.
Læs også: Verden er endnu langt fra at nå FNs klimamål
Ifølge FNs agenda skal der skabes en mekanisme, den såkaldte Technology Facilitation Mechanism, der kan understøtte de nye mål, og det er her, virksomhederne skal bidrage.
Mekanismen, der blandt andet vil omfatte et forum for videnskab, teknologi og innovation, skal fungere som et samarbejde mellem FNs medlemsstater og de mange underagenturer samt civilsamfundet, forskerverdenen og så altså erhvervslivet.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Omfattende sag om greenwashing varsler nye tider
Deutsche Banks investeringsarm blev sidste dag i maj ransaget og beskyldt for omfattende greenwashing. Samtidig melder de amerikanske myndigheder om en stramning af reglerne for markedsføring af ESG-mærkede investeringer.
Menneskerettigheder

Millioner af pensionspenge i Nestlé trods afsløringer om børnearbejde
Danmarks ti største pensionssselskaber har aktier i Nestlé. Det er på trods af, at virksomheden fortsat køber kakaobønner, som er høstet af afrikanske børnearbejdere.
Menneskerettigheder

Gode råd til at undgå anklager om pinkwashing
Når Copenhagen Pride begynder på lørdag, vil der med sikkerhed komme kritik af virksomheder, der vælger at deltage. Pinkwashing - lyder anklagen, som CBS-forsker har flere råd til, hvordan virksomheder kan undgå.
Klima, miljø og energi

Flykoncern tilbyder grøn flybillet
Lufthansagruppen tester i øjeblikket en grøn flybillet, hvor CO2-kompensationen er inkluderet i prisen.
Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Få butikker og forhandlere har bæredygtige produkter
Det er flere steder svært som forbruger at træffe mere bæredygtige valg, når der skal shoppes. Det viser undersøgelse, som ifølge bureauet bag bør være et wake-up-call for danske forhandlere og butikker.
Klima, miljø og energi

Forskere protesterer mod EU: Lad være med at ofre den grønne omstilling
Forskere har i et åbent brev kritiseret EU for at overveje at sætte den grønne omstilling i landbruget på pause i kølvandet på krigen i Ukraine og risikoen for en fødevarekrise.