31.05.2010  |  Supply chain

Ford undersøger sine leverandører

Bilgiganten Ford vil gerne reducere sit samlede carbon footprint, og derfor har man sat gang i en undersøgelse af leverandørernes energiforbrug og CO2-udslip.

Den amerikanske bilgigant Ford har en ambition om, at reducere sit ligeledes gigantiske fodaftryk når det kommer til udledning af drivhusgasser og påvirkning af miljøet. Derfor har koncernen igangsat en undersøgelse af energiforbruget og CO2-udslippet fra sine leverandører så langt ned i forsyningskæden, som man kan komme. De i alt 35 leverandører, der kommer til at indgå i undersøgelsen producerer alt fra sæder og styremekanismer til dæk og metalkomponenter og repræsenterer næsten 30 % af Ford årlige indkøbsbudget på 65 milliarder dollars (næsten 400 mia. kr.).
”Leverandørerne spiller en vigtig rolle i vores bestræbelser på at reducere vores overordnede carbon footprint, og derved drive en mere effektiv forretning i en verden, hvor energien er begrænset,” siger Ford Gruppens vicepræsident, Tony Brown.
Ifølge Ford vil man dele dataene fra undersøgelsen med World Resources Institute (WRI) og World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), for på den måde at skabe et bredt funderet redskab til carbon management for hele sit forsyningsnetværk.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere