09.12.2021  |  Klima, miljø og energi

Forsikringsselskaberne er på vej i en mere klimavenlig retning

Langt de fleste danskere vil godt have brugte produkter i erstatning frem for nye, hvis det gavner klimaet, viser undersøgelse

Forsikrings- og pensionsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension (F&P) har spurgt danskerne, hvad de synes, et forsikringsselskab skal have mest fokus på. Her er der ikke meget tvivl. Dækning og pris betyder mest, men på tredjepladsen kommer ”hjælp med at forebygge skader”. 83 procent af danskere vil gerne have hjælp fra deres forsikringsselskab til at forebygge skader.

"Det er et vigtigt signal fra vores kunder, når vi taler om grøn omstilling i Danmark. Ud fra et klimasynspunkt er det klart bedst helt at undgå skader. Så skadesforebyggelse er en rigtig god vej at gå klimamæssigt," siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undersøgelsen viser også, at hvis det kan gavne klimaet, så vil 75 procent af danskerne godt have brugte produkter i erstatning frem for nye (45 procent vil gerne). Knap 65 procent vil godt have repareret bilen med brugte dele, hvis det kan gavne klimaet (40 procent vil gerne).

Læs også: Genbrugsgaver er den nye juletrend

Ifølge Pia Holm Steffensen vil vi i de kommende år se, at forsikringsselskaberne sammen med deres kunder mere og mere går i retning af både forebyggelse og genbrug i forbindelse med udskiftning og reparationer af skader.

"F.eks. ved at forebygge skader ved at levere og installere skadeforebyggende produkter. Det kan være med til at øge forebyggelsesindsatsen til glæde for både kunderne, klimaet og forsikringsselskabernes erstatningsprocenter," udtaler hun. 

Det kunne eksempelvis være at installere højvandslukkere i afløb, sms-alarmer i afløbspumper, rørdetektorer til sporing af vandlæk eller andre tiltag, der kan være med til at holde vandet fra skybrud og oversvømmelser ude af huset.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere