19.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Fortum Waste Solutions skaber værdi af restprodukt fra AVV

Indhold fra partner Hvad er dette?

Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S ( AVV) har efter en udbudsproces indgået en to-årig aftale med Fortum Waste Solutions A/S om sortering af forbrændingsslaggen fra affaldsenergianlægget i Hjørring. AVV, der producerer ca. 20.000 tons slagge årligt, bliver dermed Fortums første kunde inden for slaggesortering i Danmark, og kontrakten baner vejen for yderligere aktiviteter.

Som led i Fortum Waste Solutions’ forretningsstrategi i Norden udvider vi vores aktiviteter i Danmark inden for genanvendelse af restprodukter, og udfordrer dermed det eksisterende danske marked for genanvendelse af bl.a. slagge. Development Manager Jeppe Hjermitslev fortæller: ”Vi forventer, at det nye forretningsområde kan udfordre markedet med konkurrencedygtige løsninger og tilbud, som tager afsæt i Fortums stærke indsigt i materialegenanvendelse og affald-til-ressourcer. Det vil gavne både ressourcegenanvendelsen, den cirkulære økonomi og naturligvis vores kunder.

Fortum Waste Solutions vil nyttiggøre den rene, opsorterede slagge til fundering af veje og arealer samt udsortere metal til genbrug.

Baggrund
Vejen til det nye forretningsområde i Danmark blev banet, da Fortum styrkede sine spidskompetencer til slaggegenanvendelse via opkøb af svenske Turebergs Recycling. Virksomheden er ekspert i genanvendelse af bl.a. restprodukter fra forbrændingsanlæg f.eks. slagge, aske og metaller. Turebergs Recyclings kompetencer er nu en fuldt integreret del af Fortums forretningsområde og føjer nye perspektiver til næsten 50 års erfaring med slutbehandling af farligt affald.

Mere fra Fortum Waste Solutions A/S

Fortum Waste Solutions A/S

http://www.fortum.dk/recyclingandwaste

Fortums mission er at engagere virksomheder og samfund i at omstille sig til en renere verden. En verden med mindre CO2-udledning. En verden hvor skadelige stoffer fjernes fra kredsløbet, og hvor værdifulde råstoffer genanvendes i et uendeligt cirkulært kredsløb.  Fortum har globalt ca. 8.000 medarbejdere. 62 % af virksomhedens elproduktion er CO2-…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere