19.04.2018 | Klima, miljø og energi
Fortum Waste Solutions skaber værdi af restprodukt fra AVV
Indhold fra partner Hvad er dette?
Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S ( AVV) har efter en udbudsproces indgået en to-årig aftale med Fortum Waste Solutions A/S om sortering af forbrændingsslaggen fra affaldsenergianlægget i Hjørring. AVV, der producerer ca. 20.000 tons slagge årligt, bliver dermed Fortums første kunde inden for slaggesortering i Danmark, og kontrakten baner vejen for yderligere aktiviteter.
Foto: AVV-driftsleder Thomas Thomsen og Development Manager Jeppe Hjermitslev, Fortum Waste Solutions A/S.
Som led i Fortum Waste Solutions’ forretningsstrategi i Norden udvider vi vores aktiviteter i Danmark inden for genanvendelse af restprodukter, og udfordrer dermed det eksisterende danske marked for genanvendelse af bl.a. slagge. Development Manager Jeppe Hjermitslev fortæller: ”Vi forventer, at det nye forretningsområde kan udfordre markedet med konkurrencedygtige løsninger og tilbud, som tager afsæt i Fortums stærke indsigt i materialegenanvendelse og affald-til-ressourcer. Det vil gavne både ressourcegenanvendelsen, den cirkulære økonomi og naturligvis vores kunder.
Fortum Waste Solutions vil nyttiggøre den rene, opsorterede slagge til fundering af veje og arealer samt udsortere metal til genbrug.
Baggrund
Vejen til det nye forretningsområde i Danmark blev banet, da Fortum styrkede sine spidskompetencer til slaggegenanvendelse via opkøb af svenske Turebergs Recycling. Virksomheden er ekspert i genanvendelse af bl.a. restprodukter fra forbrændingsanlæg f.eks. slagge, aske og metaller. Turebergs Recyclings kompetencer er nu en fuldt integreret del af Fortums forretningsområde og føjer nye perspektiver til næsten 50 års erfaring med slutbehandling af farligt affald.
Klima, miljø og energi

Komplekse forureninger: MOPS i miniskala bekræfter bæredygtig teknologi
Fortums MUDP-støttede MOPS-teknologi viser lovende resultater efter miniskala-forsøg gennemført i samarbejde mellem virksomhedens danske og svenske specialister.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Giftdepot møder en bæredygtig fremtid
Giftdepotet ved Høfte 42 er historien om en af landets mest komplekse jordforureninger. Indtil nu har det ikke været muligt at finde en metode til at fjerne den massive forurening – men nu tyder alt på, at teknologien er parat til at tage livtag med den sorte plet på Danmarkskortet. Metoden hedder MOPS og er født i den cirkulære tankegang: Metoden både renser jorden og høster vigtige råstoffer, der kan genanvendes. Det giver enorme perspektiver for dansk miljøteknologisk knowhow. MOPS testes i disse måneder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fortums indsats fremmer cirkulær økonomi
FWS har i starten af 2018 besøgt det nedlagte Holmegaard Glasværk i Fensmark, Næstved Kommune, for at gøre stedet klar til renovering, sikre at nyttige ressourcerne genanvendes og på den måde fremme den cirkulære økonomi.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Pilotprojekt skal bane vej for rensning af Høfde 42
Folketingets miljøudvalg har besøgt landets mest forurenede giftdepot for at høre om de nyeste teknologier, der vil kunne rense jorden billigere og samtidig skabe danske arbejdspladser og ny dansk teknologi.
Indhold fra partner
Kommunikation
Vi går ind i dansk arbejde for øget genanvendelse
Fortum Waste Solutions er trådt ind i brancheforeningen Affalds- og Ressourceindustrien (ARI), der arbejder for øget kommerciel genanvendelse af affald. Dermed lobbyer vi sammen med landets fire største private virksomheder på området for at gøre affaldssektoren mere cirkulær.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danmarks Maritime Fond støtter Fortums cirkulære løsning til rensning af ballastvand
Fortum Waste Solutions A/S og den maritime teknologi-virksomhed Bawat A/S introducerede i slutningen af april et fælles koncept til en bæredygtig rensning af ballastvand.
Indhold fra partner