14.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2

Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.

Air France-KLM har forpligtet sig til at reducere antallet af indenrigsruter med 40 procent i løbet af i år.

Sådan skriver dr.dk.

Et nyt tiltag vil lukke indenrigsflyvninger i Frankrig, hvis der findes en konkurrencedygtig togforbindelse på samme strækning. Det gælder korte ruter, hvor rejsetiden med tog er under to og en halv time.

Det vil blandt andet betyde at ruterne mellem Paris-Orly og Bordeaux, Lyon og Nantes står til at lukke, hvis tiltaget bliver endeligt vedtaget af Senatet.

Læs også: Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof

Tiltaget beror på anbefalinger fra præsident Emmanuel Macrons borgerting, som et led i at reducere Frankrigs CO2-udledning med 40 procent senest i 2030.

Ifølge den franske forbrugerorganisation UFC-Que Choisir udleder flyrejser 77 gange så meget CO2 på de korte strækninger. Samtidig er toget billigere og rejsetiden forøges kun marginalt.

Det socialistiske parti, PS, mener dog, at tiltaget vil få for høje menneskelige omkostninger i form af jobtab i luftfartsbranchen.

I Østrig har man allerede forbudt de indenrigs ruter, hvor der findes en togforbindelse på under tre timer.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere