02.10.2013  |  Supply chain

Fritz Hansen satser på grøn leverandørstyring

Fritz Hansen er med i Carbon20-samarbejde med et nyt CSR-tiltag om grønnere leverandørstyring.

Møbelproducenten Fritz Hansen, som er kendt for sine designmøbler, har længe arbejdet med at reducere sin CO2-udledning internt. Nu vil virksomheden kigge på leverandørernes produktionsmetoder for at få en endnu grønnere profil.

Fritz Hansen er en af de godt 100 danske virksomheder, der er med i Carbon20-samarbejdet. Projektet er et innovativt triple helix samarbejde mellem kommuner, universiteter og private virksomheder.

Læs også: Danske forbrugere straffer børnearbejde

Formålet er at forbedre kommunernes engagement i virksomhedernes klimainitiativer. Allerød Kommune og Aalborg Universitet er samarbejdspartnere i Fritz Hansens projekt. Udover at Fritz Hansen har til huse i Allerød Kommune, er de to institutioner henholdsvis medudvikler og partner på Carbon20.

Handlingsplaner og audit
Fritz Hansen blev inviteret med i Carbon20 af Allerød Kommune, og startede projektet i begyndelsen af året. På nuværende tidspunkt har virksomheden fokus på sine fire nøgleleverandører.

Den miljøansvarlige hos Fritz Hansen, Louise Them Kjølholm, fortæller, at leverandørerne selv vælger deres handlingsplaner og, at Fritz Hansen derefter følger op med intern audit. Det er et bevidst valg fra koncernens side, at handlingsplanerne udarbejdes af leverandørerne selv.

”Projektet skaber bedre forankring hos leverandørerne, når de ikke føler, at den grønne leverandørstyring er noget, de bliver påduttet”, siger Louise Them Kjølholm. 

Alligevel er det vigtigt for Fritz Hansen at presse på, hvis virksomheden mener, at der er områder, hvor der kan gøres mere. Hvor mange resurser og dermed også hvor langt ud i leverandørkæden projektet kan gå, kan den projektansvarlige ikke sige noget om endnu.

Om Carbon20

Carbon 20-projektet arbejder for at styrke kommuner og virksomheders samarbejde om klimatiltag.

Carbon 20 er udviklet af Green Cities-kommunerne Albertslund, Allerød, Ballerup, Herning, Kolding og København. Næstved Kommune er desuden partner i projektet sammen med KL, Aalborg Universitet, Business Kolding og Gate 21. Carbon 20 er støttet af Life+.

Generelt er virksomhedens strategi at være realistisk og tålmodig. Det er vigtigt, at der er gennemsigtighed i projektet, og at de mål, der eventuelt ikke er blevet opnået, bliver gennemgået i øjenhøjde med leverandørernes virkelighed, mener Louise Them Kjølholm.

Efterspørgsel fra kunder
Virksomheden har oplevet stigende efterspørgsel fra kontraktmarkedet. Det er en af hovedårsagerne til, at Fritz Hansen har taget initiativ til netop grøn leverandørstyring.

”Kunderne kommer ugentligt med forespørgsler om grønnere produktion” siger Louise Them Kjølholm.

Selvom det er små skridt, virksomheden tager imod at få grønnere leverandører, er den miljøansvarlige hos Fritz Hansen sikker på, at fremtiden byder på mere grøn leverandørstyring på grund af det skærpede krav fra kunderne.

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere