20.09.2012  |  Kommunikation

Hæder til bedste CSR-rapportering

Hovedprisen ved FSR’s årlige CSR-prisuddeling gik til Mærsk for "Bedste samlede CSR-rapportering i 2012." Udover hovedprisen blev der også delt priser ud i tre underkategorier, hvor blandt andet Middelfart Sparekasse og TOP TOY gjorde sig bemærket.

FSR – brancheorganisationen for Danske Revisorer – uddelte i sidste uge fire priser for bedste CSR-rapportering.

Mærsk snuppede hovedprisen for bedste samlede CSR-rapportering i 2012. 

Om priserne

Det er i år 18. år i træk, at FSR – danske revisorer uddeler prisen for bedste ikke-finansielle årsrapport til en dansk virksomhed. CSR-priserne gives som anerkendelse af virksomheder, der leverer bemærkelsesværdig CSR-rapportering inden for fire kategorier.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn overrakte prisen til Mærsks CEO, Nils Smedegaard Andersen.

”Ambitionen om at skabe stærke finansielle resultater og indsatsen på sustainability-området går hånd i hånd. Ikke alene er det i vores egen interesse at levere effektive, bæredygtige løsninger til vores kunder og samarbejdspartnere - det er også en del af virksomhedens værdigrundlag,” sagde Smedegaard ved overrækkelsen.

Bedste emerging-rapport
Virksomheden TOP TOY, som sælger og importerer legetøj, fik prisen for bedste emerging-rapport. TOP TOY er nemlig i startfasen med CSR-arbejdet.

Juryen vurderede, at virksomheden i CSR-rapporten viser stor vilje til at arbejde med CSR. Desuden blev CSR-rapporten rost for at være kommunikativt stærk.

Bedste lokalrapportering
Middelfart Sparekasse vandt prisen for bedste SMV/lokal-rapportering. Vicedirektør for Middelfart Sparekasse, Peter Møller, modtog prisen.

Sparekassens slogan er ”Vi har overskud til dig”, og som vicedirektør Peter Møller sagde på talerstolen efter overrækkelsen:

”Det er vigtigt for os, at man opfører sig ordentligt”.

Bedste Global Compact-rapport
NKT-gruppen fik prisen for bedste rapport fra virksomheder, som har tiltrådt FN’s Global Compact. NKT tør ifølge juryen sætte ord på dilemmaerne i CSR-arbejdet, og så er rapporten med sine 33 sider kort og præcis.

Koncerndirektør Søren Isaksen fra NKT modtog prisen. Han ser CSR-rapporten som et vigtigt kommunikationsværksted med virksomhedens stakeholders.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere