14.11.2017  |  Supply chain

Fuji Xerox går videre med ansvarligt indkøb af papir

Printerproducenten Fuji Xerox er gået med i en erklæring om etisk sourcing af papirvarer for på den måde at styrke indsatsen for ansvarligt skovbrug i hele sin forsyningskæde.

For en måneds tid siden, nærmere bestemt den 11. oktober, blev den såkaldte Vancouver Declaration søsat af Forest Stewardship Council (FSC) med det formål at få virksomheder til offentligt at love at ”arbejde hen imod mere bæredygtigt indkøb af skovprodukter”, som det hedder.

Læs også: Ny rapport fra Greenpeace gør svensk papirproducent til skurk

En af de virksomheder, der sammen med aktører som Ikea og H&M, har tilsluttet sig erklæringen er japanske Fuji Xerox, der producerer printere, scannere og lignende kontorudstyr. Med det udgangspunkt beskriver virksomheden selv sin position som ”midt i forsyningskæden for papirforbrug”, og at det er en status, der forpligter.

Selskabet peger således selv på, at man har et virksomhedsmæssigt ansvar og en ditto indflydelse på sine leverandører og kunder, når det kommer til forbruget af papirvarer. Dette har man søgt at formalisere siden 2004 med etableringen af en indkøbsstandard, der stiller krav til leverandørerne ift. bl.a. sporing af råmaterialer og miljøhensyn i produktionen.

I 2012 samlede man så kravene under tre centrale CSR-aspekter i form af miljøbeskyttelse, rettigheder for lokalbefolkning og forretningsetik, herunder menneskerettigheder. Leverandører, der ikke lever op til de sociale eller miljørelaterede krav, bliver suspenderet.

Understøtter CO2-mål
”FSC er glade for at Fuji Xerox er gået med i Vancouver-erklæringen. Ved at gøre det viser Fuji Xerox at de anerkender FSC som den mest troværdige og bredt accepterede udvalgte leverandør på området. Vi ser frem til at Fuji Xerox vil øge deres andel af FSC-certificeret indkøbt materiale”, siger regional director of FSC Asia Pacific, Adam Beaumont.

Fuji Xerox har et mål om at reducere sit CO2-udslip i netop Asien/Stillehavsregionen med 30 procent frem mod 2020, og i den forbindelse er dette seneste tiltag en god måde at understøtte den ambition, mener selskabet.

Læs også: HP om bæredygtighed: Vores leverandører skal forstå, hvorfor vi gør, som vi gør

”Vi har solgt FSC-papir i vores forretning i mere end to årtier. Vancouver-erklæringen er et naturligt skridt frem i vores strategi om etisk sourcing. Ved at gå med i denne erklæring understreger vi vores konstante jagt på at bevare og forbedre vores status som en grøn virksomhed og lægge os tættere op ad de 17 FN-mål for bæredygtig udvikling”, siger, head of Corporate Sustainability for Fuji Xerox Asia Pacific, Janet Neo.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere