11.09.2015  |  Medarbejder

Fysisk træning med kolleger hjælper socialt

Er du fysisk aktiv med kolleger i arbejdstiden, har du større chance for at forbedre dit forhold til kolleger. Det viser ny forskning.

At fysisk træning på arbejdspladsen forbedrer livskvaliteten og arbejdsindsatsen er ikke en nyhed. Men nu viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Lunds Universitet og Aalborg Universitet, at også de sociale bånd bliver forbedret, når kolleger motionerer sammen. 

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

”Vores resultater viser, at man slår to fluer med et smæk og forbedrer både medarbejdernes fysiske helbred og opnår positive samarbejdsrelationer, når man afsætter tid af til fælles træning for kollegaerne i arbejdstiden”, siger professor Lars Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som er ansvarlig for undersøgelsen.   

Læs også: Seksuelle minoriteter oplever diskrimination på jobbet

Undersøgelsen blev foretaget blandt 200 hospitalsansatte tilfældigt inddelt i to hold, hvor af den ene gruppe lavede fysisk aktivitet med deres nærmeste kolleger i arbejdstiden, mens den anden gruppe lavede samme træning i fritiden. 

Resultaterne viste, at den sociale gruppe af motionister oplevede et stærkere sammenhold i arbejdsprocessen. Derimod var der tale om status quo for de, der trænede alene.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere