10.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Gamle vinduer får nyt liv

Indhold fra partner Hvad er dette?

Krone Vinduer er dansk producent af kvalitetsvinduer, og en del af virksomhedens ideologi fokuser på bæredygtighed og specielt på cirkulær økonomi. Derfor tøvede virksomheden ikke med at deltage i projektet Upcycle Studios, selvom det var forbundet med udfordringer.

I projektet blev der opført 20 bæredygtige rækkehuse med genanvendte byggematerialer.

Vinduerne fra byggeriet kom fra Himmerland Boligforening, der havde kasseret dem efter en større renovering. Men vinduerne var knap 20 år gamle, og for at gøre dem egnede til projektet blev de sammenkoblet med nye rammer i en tolags-løsning hos Krone Vinduer, hvorefter de blev leveret til byggepladsen.

”Igennem Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark videndeler vi med andre ligesindede på tværs af brancher og sektorer. På den måde finder vi ny viden og inspiration til de cirkulære løsninger, som i stigende grad bliver efterspurgt. Netop vidensdeling og samarbejde er helt grundlæggende for, at vi kan løfte den cirkulære dagsorden, som vi i fællesskab har sat i Region Nordjylland”, fortæller Carsten Lanzky Jensen, der er fabriks- og udviklingschef i Krone Vinduer.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi i 2019

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere