26.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Genbrugskasser hitter hos håndværkere

Indhold fra partner Hvad er dette?

I Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker kan kunderne få en gratis papkasse til deres varer. Det vælger flere og flere i stedet for plasticposer. Bæredygtige emballageløsninger er en vigtig opgave, siger grossistens nytiltrådte bæredygtighedschef.

Såkaldte 'genbrugskasser’ er et hit hos håndværkerkunderne i Lemvigh-Müllers butikker. Det er papkasser, som kvit og frit kan bruges i stedet for plasticposer til varerne. Efter at plasticposer ikke længere er gratis, er der kommet større efterspørgsel på kasserne. Det handler dog ikke kun om, at håndværkerne vil spare penge på poser – mange er blevet mere bevidste om miljøet og fravælger derfor plastic, oplever man hos Lemvigh-Müller.

Håndværkere: ”Vi skal jo spare på plasten”

”De senere år er flere og flere kunder er begyndt at takke nej til poser. ”Vi skal jo spare på plasten”, siger de. De gratis papkasser har gjort det grønne valg nemmere - og også fået flere med på bølgen”, siger sælger Dorthe Thusgaard fra Lemvigh-Müllers håndværkerbutik i Holstebro.

Genbrugskasse-konceptet er groet frem fra en god ide hos Dorthe Thusgaard, som sidste år tog lokalt initiativ i Holstebro-butikken. Da den øverste butiksledelse for nylig tog teten på at få ideen indført i alle Lemvigh-Müllers 23 håndværkerbutikker, viste det sig, at flere af butikkerne havde fået samme ide, og der er rundt om i landet samme efterspørgsel på kasserne som i det vestjyske.

Lokale ideer giver brændstof til bæredygtighedsrejsen

”Bæredygtighed kræver initiativer på alle niveauer og en kollektiv indsats. Lige så vigtigt det er, at vi som virksomhed har en samlet strategisk retning for vores indsats, lige så vigtigt er det, at vi har engagerede medarbejdere, der gennem deres daglige arbejde og kontakt med kunderne får ideer til, hvordan vi kan forandre og forbedre tingene. Det giver brændstof til den bæredygtighedsrejse, vi er på”, siger Pernille Kiær, der tiltrådte som Head of Sustainability hos Lemvigh-Müller 1. marts i år.

Læs også: Lemvigh-Müller opruster med ny bæredygtighedschef

Husk de lavthængende – og at ryste hele træet 

Ideen med genbrugskasserne lå lige for. Lemvigh-Müller er i fuld gang med at udfase plasticposer, og papkasserne kommer i en lind strøm fra grossistens centrallagre, som forsyner håndværkerbutikkerne med varer. Det er en lavthængende frugt, og dem skal man huske at plukke, men man kan ikke nøjes med det – hele træet skal rystes, pointerer Pernille Kiær og siger:   

”Vi har som grossist et stort forbrug af emballage, ikke mindst pap, til vores forsendelser til kunderne, og vi håndterer også masser af indgående emballage fra vores leverandører. Vi har en vigtig opgave foran os, der handler om at få reduceret emballageforbruget og finde mere bæredygtige alternativer hos os selv og i partnerskaber på tværs af værdikæden”.

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere