11.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Goldman Sachs sætter pengene på grønt

Goldman Sachs afsætter et kolosalt beløb til grønne investeringer rundt om i verden og opdaterer egne miljøpolitikker.

Den amerikanske storbank Goldman Sachs trak overskrifter herhjemme, da den købte aktier i DONG.

Nu er virksomheden i mediernes søgelys igen, men denne gang på en noget mere populær dagsorden – nemlig den grønne, hvor virksomheden nu øremærker 150 mia. dollar (ja, milliarder dollar) som virksomheden investere i grønne formål. Det er over 1000 milliarder danske kroner. 

”Miljøspørgsmål er blevet stadig mere relevant for vores kunder og investorer. Det er blevet den del af vores kerneforretning”, siger chef for Enviromental Markets Group Kyung-Ah Park i en pressemeddelelse.

Læs også: Pensionsselskab dropper investering i kulminer

Det er stadig forretning
Dog er der ikke tale om etik – for det er stadig forretning, der driver værket, siger hun ved samme lejlighed:

”Jeg vil være meget oprigtig. Dette handler først og fremmest om at tjene penge”.

Den grønne dagsorden er ikke ny for Goldman Sachs. Tilbage i 2012 øremærkede banken 309 mia. kr. til grønne investeringer frem til 2025. Den pulje er dog allerede ved at slippe op, hvorfor den nu får en gigantisk saltvandsindsprøjtning. Den øgede pulje til ses som et tegn på at Goldman Sachs har tiltro til markedet for grøn energi, som det amerikanske aktiemarked ellers ikke har behandlet så pænt i år. Banken fremhæver selv en forventning om at Kina vil foretage store investeringer i grøn energi i de kommende år. 

Læs også: Klimavenlige medlemmer i JØP taber afstemning om olieinvestering

Miljøhensyn skal integreres i investeringsbeslutninger
Målsætningen sættes samtidig med en del af bankens opdatering af sine 10 år gamle miljøpolitikker. De giver også medarbejderne retningslinjer for rådgivning af kunder i energisektoren og investeringer banken foretager i eget navn.

Goldman Sachs vil ikke gå så langt som at sige at de ikke vil samarbejde med kunder med miljøproblemer, men det understreges at banken vil udvælge sine projekter nøje og bruge udvidet ’due diligence’ (fornøden omhu) i alle investeringer der f.eks. har med kul at gøre. 

Banken vil også arbejde på at 100 pct. af virksomhedens elforsyning skal komme fra vedvarende energikilder i 2020.

-JPN/EHS

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere