24.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Grathwol sætter ambitiøse grønne mål

Emballagevirksomheden Grathwol vil i en grønnere retning via genanvendelse og målsætningerne er til at få øje på. I dag udgør virksomhedens brug af genanvendt PET (rPET) i deres produkter 7 procent. Det tal skal gradvist øges til 80 procent med udgangen af 2021.

Grathwol ønsker at tage ansvar for miljøet og at vise vejen for en grøn omstilling. I dag udgør genanvendt PET – såkaldt rPET – kun 7 procent af den PET, Grathwol sælger. Ved udgangen af 2020 er ambitionen, at rPET står for 30 procent. Når 2021 nærmer sig sin afslutning, skal tallet være mere på end 80 procent. Med mange forskellige produkter og kunder samt flere leverandører er der således nok at tage fat på for emballageleverandøren.

”Vi kan se en tendens i markedet, hvor flere og flere efterspørger mere bæredygtigt emballage. Det er en lang proces og et stort hjul at dreje rundt. Når det er sagt, så tror vi fuldt og fast på, at et lille skridt i den bæredygtige retning er bedre end ingenting” siger Michael Sjolte, administrerende direktør hos Grathwol.

Forude ligger strategisk arbejde, hvor Grathwol ikke kun skal arbejde med deres leverandører, for at nå deres mål. Kunderne spiller også en vigtig rolle, hvor Grathwol ser en stor mulighed i at øge bevidstheden omkring de mange muligheder, der findes for at træffe grønnere valg.

Prismæssigt er der udfordringer, da 100% rPET på nuværende tidspunkt er 40% dyrere end PET, men Michael Sjolte understreger, at det for Grathwol ikke er alt eller intet, der er vigtigt i den grønne omstilling. Derfor tilbyder virksomheden også løsninger, hvor kun 25% af et produkt er erstattet med rPET og hvor prisstigningen kun er 10%.

”Alle skridt i den rigtige retning tæller”, siger Michael Sjolte.

Han belyser også en anden udfordring, der er af mere strukturel karakter. Et større fokus på genanvendelse af plast stiller nemlig også krav til affaldssorteringen, som i endnu højere grad end i dag skal ensrettes.

”Hvis vi skal have det fulde udbytte af rPET, er vi nødsaget til at kigge på strukturerne for den måde, vi sorterer vores affald på. Det er ikke en proces, vi kommer i mål med lige foreløbigt, men det er essentielt for, at vi kan lykkedes med en fuldstændig omlægning,” siger Michael Sjolte.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere