27.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Hørkram udvider med endnu 13 el-hybrider

Scanias el-hybridlastbiler har vakt lykke hos Hørkram, der netop har besluttet at udvide med yderligere 13 stk. Lastbilerne er 97 procent CO2-neutrale.

Hørkram Foodservice A/S er en landsdækkende totalleverandør til foodservicemarkedet og er en af de tre største cateringgrossister i Danmark.

Læs også: Lidl klar med to biogaslastbiler i København

Efter at have kørt deres første Scania el-hybridlastbil i noget tid, er de så glade for resultaterne, at de nu har fået leveret deres sjette el-hybridlastbil fra Scania.

Hørkram har altid haft fokus på klimatiltag og sociale initiativer, så en udvidelse af dette til også at omfatte bæredygtig transport var et naturligt tiltag. Den første el-hybridlastbil, som virksomheden bestilte hjem, var en Scania P-model, og de efterfølgende fem er alle L 280’ere.

El-hybridlastbilerne kan køre op til 10 km hel-elektrisk, emissionsfri og støjsvag kørsel.

Ved ren elektrisk drift ligger lastbilens støjniveau markant under de 78 dB, der mange steder er støjgrænsen ved natdistribution, og el-hybridbilerne lader hovedsageligt op ved opsamling af bremseenergi.

Sikkerhed, udsyn og fleksibilitet
Hørkram har ydermere Co2-køleanlæg på alle el-hybridlastbilerne, der alle er støjsvage og 97 procent CO2-neutrale.

CO2 til køling udvindes af et restprodukt fra industriprocesser og sikrer stabile temperaturer i lastbilens tre kamre.

Scanias L-serie er en typisk bylastbil bygget med fokus på sikkerhed, udsyn og fleksibilitet.

Bykørsel giver mange start og stop, hyppige ind- og udstigninger af førerhuset samt konstant fokus på andre køretøjer og fodgængere omkring lastbilen under kørslen.

Så snart håndbremsen trækkes, sænkes forakslen med 100 mm., hvilket giver nem ind- og udstigning, da indstigningshøjden er bare 20 cm ved kneeling-funktionen.

De seneste fem el-hybridbiler har hjulkonfigurationen 6x2*4, med tre aksler, træk på én bagaksel og en styrbar støtteaksel bag den trækkende aksel.

Læs også: Volvo på vej med nye eldrevne lastbiler

I den kommende tid vil Hørkrams elektriske hybrid-familie blive udvidet med yderligere 13 stk.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: transport

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere