20.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast

Hårplejegiganten har i forbindelse med WEF-årsmødet annonceret produktionen af verdens første shampooflaske af genbrugt strandplast.

Procter & Gamble, der står bag shampoomærket Head & Shoulders, vil producere verdens første shampooflaske, der indeholder op til 25 procent genbrugt strandplast.

Læs også: Nyt initiativ skal sikre mere plastikgenbrug

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den bæredygtige Head & Shoulders-flaske vil allerede til sommer blive solgt til forbrugere i den franske dagligvarekæde Carrefour i et begrænset oplag og vil dermed blive den hidtil største produktion af genbrugsflasker lavet af strandplast.

For at gennemføre flaskeproduktionen kræver det en særlig værdikæde, hvor både frivillige strandplastsamlere og NGO’er indgår. Derfor har P&G indgået et samarbejde med genanvendelseseksperterne TerraCycle og Suez.

”Vi følte, at det ledende shampoobrand, målt på salg, skulle være førende i bæredygtig innovation, og vi ved, at når vi gør det, vil det opmuntre hele industrien til at gøre det samme”, udtaler Lisa Jennings, vicepræsident hos Head & Shoulders og leder af Global Hair Care Sustainability for Procter & Gamble.

”Vi har været heldige at arbejde med så stærke partnere som TerraCycle og SUEZ der kunne gøre vores vision til virkelighed”, tilføjer hun.

Projektet blev annonceret i går under det igangværende World Economic Forum-årsmøde i schweiziske Davos og er en del af initiativet New Plastics Economy, som Ellen MacArthur Fonden startede op i maj sidste år.

Læs også: Ny WEF-rapport: Her er verdens største risici lige nu

Selvom genbrugsshampooflaskerne i begyndelsen kun er tilgængelige i Frankrig, har P&G planer om at udvide produktionen kraftigt de kommende år. Ved annonceringen af projektet oplyste virksomheden, at der i Europa vil blive solgt cirka en halv milliard strandplastflasker om året ved udgangen af 2018, fordelt på 90 procent af P&G’s hårplejebrands.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere