Hjælpeorganisation jubler over ny donationsknap
Human Practice Foundation har allerede været med til at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya. Og nu kan det blive til meget mere. På grund af en knap i en app.
”Vi kommer uden tvivl til at kunne hjælpe mange flere børn med at komme i skole,” siger Pernille Kruse Madsen, direktør for Human Practice Foundation, som støtter primært skoleprojekter i svært fremkommelige og fattige bjergområder i det østlige Nepal og fattige landområder i Kenya.
Læs også: Partnerskaber og innovative løsninger skal styrke verdens klimaudsatte
Grunden, til at hun næsten ikke kan få armene ned af begejstring, er en ny teknologisk løsning, der gør det enkelt for lønmodtagere i potentielt 3.000 virksomheder at bidrage direkte til Human Practice Foundations arbejde.
”For os er det et ønskescenarie, som kommer til at betyde, at rigtig mange børn, der ikke havde udsigt til ordentlig uddannelse, nu kommer til at gå i en nybygget skole”, siger hun.
Nemt for alle at vælge til
Årsagen til Pernille Kruse Madsens glæde er den donationsknap, som it-virksomheden Zenegy har udviklet til sit digitale lønsystem, som i dag benyttes af 3.000 virksomheder.
Knappen gør det muligt for den enkelte lønmodtager at donere et selvvalgt beløb til hjælpeorganisationen, som lønmodtagerens arbejdsplads derefter f.eks. fordobler. Donationen bliver automatisk oplyst til skat, så giveren får sit fradrag uden at skulle foretage sig yderligere.
”Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil yde et bidrag, når de kan være sikre på, at hjælpen gør en forskel og på, at pengene ikke bliver slugt af administration. Men mange får ikke lige ydet deres bidrag i en travl hverdag og har måske ikke lyst til at forpligte sig til et fast månedligt beløb,” siger Pernille Kruse Madsen, der garanterer, at hver eneste doneret krone går ubeskåret til hjælpearbejdet.
Det skyldes, at en gruppe etablerede erhvervsfolk på initiativ af nu afdøde Nils Foss har bestemt sig for på forhånd at dække alle administrationsomkostninger. Kredsen tæller folk som Ole Andersen, Jørgen Buhl Rasmussen og Pernille Foss.
Første virksomheder har sagt ja
De første virksomheder er koblet på ordningen, og Pernille Kruse Madsen forventer, at der allerede i løbet af 2019 vil være koblet mellem 30 og 40 virksomheder på.
”CSR står i stigende grad øverst på dagsordenen hos de fleste virksomheder og med nye digitale lønprogrammer, er der nu åbnet op for helt nye muligheder, når danskere og deres arbejdsplads vælger at støtte velgørende formål som en del af deres CSR-strategi,” siger hun.
Investeringsselskabet Zibra A/S, som har 12 hel- og delvis ejede i IT-virksomheder er en af de første virksomheder, der via deres lønprogram giver medarbejderne mulighed for at trykke på donationsknappen.
Læs også: Værdier skal i spil for at stoppe slaveri i forsyningskæden
”Vi har valgt at støtte skoler i Nepal med IT-udstyr via medarbejdernes interaktive løn-app, hvor medarbejderne selv administrerer, hvor meget de hver måned donerer. Hver måned ganger vi så det indsamlede beløbet med en faktor to, forklarer adm. direktør Christian Holm Christensen hos Zibra.