16.01.2015  |  Strategi & ledelse

H&M underbetalte sine medarbejdere

Tøjkæden H&M har fået en bøde for bryde loven om mindsteløn i Storbritannien.

Den svenske tøjkæde H&M, der profilerer sig kraftigt på CSR, har underbetalt 540 ansatte i Storbritannien, der har 2.605 pund til gode i løn.

Læs også: H&M vinder modebranchens CSR-pris

Det fremgår af en liste over virksomheder, der ikke har udbetalt minimumslønnen. Listen er offentliggjort af det britiske ministerium for Business, Innovation and Skills, der desuden har givet H&M en bøde for at bryde loven.  

”At udbetale mindre end minimumslønnen er ulovligt, umoralsk og fuldstændig uacceptabelt, siger den britiske beskæftigelsesminister Jo Swinson ifølge BBC.

”Hvis arbejdsgivere bryder loven, skal de vide, at det får alvorlige konsekvenser, da vi offentliggør deres navne, bringer skam over dem og idømmer dem bøder. Desuden hjælper vi medarbejderne med at få de hundredetusinder af pund, som de har til gode i løn”, siger ministeren.

”En beklagelig fejl”
H&M forsvarer sig ifølge BBC med, at der var tale om fejl i timetalsopgørelserne.

”H&M beskæftiger over 9.500 mennesker i Storbritannien. Desværre har 540 ansatte ved en fejl fået udbetalt en løn, der ligger under den nationale minimumsløn. Det skyldes en beklagelig fejl i timeopgørelserne i nogle af vores forretninger”, lyder forklaringen fra H&M.

H&M oplyser desuden, at gennemsnitlige underbetaling for de berørte er 4,82 pund. Alle restancer er omgående behandlet, og H&M påtager sig ansvaret for, at fejlen ikke burde være opstået.  

Læs også: H&M er verdens største aftager af økologisk bomuld

Minimumslønnen i Storbritannien er 6,5 pund i timen for ansatte over 21 år.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere