Hollandske miljøzoner fremtvinger fossilfri fragt fra 2025

14 hollandske byer har besluttet at overgå til fossilfri fragt og levering fra 2025. Det skal ske igennem miljøzoner, der forbyder varevogne og lastbiler, som kører på fossile brændstoffer. Den hollandske regering forventer, at yderligere 30 byer også indfører forbuddet, inden sommeren er omme.

For at virksomhederne kan følge med er det et krav, at forbuddet skal komme med fire års varsel. Arkivfoto.

09.08.2021

CSR.dk

Transportsektoren er en ægte miljøsviner. Når det kommer til forbrænding af brændstoffer, er transport globalt set ansvarlig for 24 procent, og langt størstedelen af varevogne og lastbiler kører på fossile brændstoffer i dag. Men i 14 hollandske byer vil man gøre fossilfri fragt til en realitet i den ikke så fjerne fremtid. Konkret omdanner de deres byer til miljøzoner og forbyder levering af pakker og varer med fossilbiler fra 2025.

Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Læs også: Lidl elektrificerer distributionen i Sverige

“Aftalerne vil sikre, inden for få år, at supermarkedshylder vil blive forsynet med varer, affald indsamlet og pakker ankomme til tiden uden udstødningsgasser og CO2-udledning”, forklarer Hollands miljøminister Stientje van Veldhoven i en pressemeddelelse fra den hollandske regering, som forventer, at endnu flere byer tilslutter sig forbuddet inden udgangen af året.

På grund af forbuddet regner den hollandske regering med at se en CO2-besparelse på en million ton i 2030. Men indførelsen af fossilfri fragt giver også en anden fordel: Nemlig en meget renere luft i de hollandske byer, hvor trafikken bliver tættere og tættere. I en rapport forklarer World Economic Forum, hvordan stigende e-handel får antallet af lastbiler og varevogne på vejene til at skyde i vejret. Hvis verden forsætter som nu, vil antallet af varevogne på vejene stige med 36 procent mellem 2019 og 2030 i verdens 100 største byer og øge udledning fra fragttransport med 32 procent, skriver de.

Læs også: Ikea satser på grøn hjemmelevering

Derfor er myndighederne i Holland også fuld gang med at opsætte flere ladestationer til elkøretøjer for at understøtte omstillingen til den fossilfrie transport.

For at virksomhederne kan følge med er det et krav, at forbuddet skal komme med fire års varsel. Desuden kan virksomheder søge om tilskud til både indkøb og leasing af el vare- og lastbiler, hvor de kan modtage op til 5.000 euro i støtte.

- KCP

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V