20.08.2015  |  Medarbejder

Homoseksuelle har det sværere på mandsdominerede arbejdspladser

Kvinder oplever i mindre grad end mænd, at der tales nedsættende om lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transkønnede på arbejdspladsen, viser en undersøgelse fra LO. Det tyder på, at det er sværere at være homoseksuel på arbejdspladser med mange mænd, vurderer talsmand for LGBT Danmark.

Flere mænd end kvinder oplever, at der bliver talt nedsættende om seksuelle minoriteter i arbejdslivet. Samtidig har flere kvinder end mænd kendskab til, om deres kolleger er lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transkønnede (LGBT), viser en ny undersøgelse fra LO. Det skriver arbejdsmiljøviden.dk.

Læs også: Seksuelle minoriteter oplever diskrimination på jobbet

Af undersøgelsen fremgår det, at knap hver tredje kvinde ved, at de har en LGBT-kollega, mens det kun er lidt over hver femte mand, der ved det.

”Når man ser på denne undersøgelse tyder det jo på, at der er størst problemer på mandsdominerede arbejdspladser. Det kan blandt andet hænge sammen med, at der er forskellige normer for, hvordan mænd og kvinder forventes at opføre sig i arbejdslivet. Det er ikke overraskende, også når man sammenligner med tidligere undersøgelser”, siger Rikke Voergård-Olesen, talsperson for Arbejdsmarkedspolitisk Udvalg i LGBT Danmark, til arbejdsmiljøviden.dk.

Hun har selv forsket i årsagerne til, at så mange homo- og biseksuelle ikke kan være sig selv på arbejdspladsen. Og hun mener, at der er behov for mere viden på området -  både omkring branchespecifikke problemer, samt at få mere viden formidlet ud til arbejdspladserne.

Læs også: Dårlig omgangstone smitter på arbejdspladser

Hun fremhæver, at der i Sverige er langt mere fokus på seksuelle minoriteters trivsel i erhvervslivet. Derfor anbefaler hun, at vi skal lade os inspirere af vores svenske naboer.  

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere